Jól alakul a horvát turistahelyzet

Horvátországban 2,44 millió külföldi turistaérkezést és 18,6 millió külföldi vendégéjszakát regisztráltak júliusban. Az érkezések száma a tavaly júliusi 50 százaléka, a vendégéjszakák terén a forgalom eléri a tavalyi 58 százalékát.

A horvát belföldi forgalomban jóval kisebb volt a visszaesés: 325 ezer turista 2,9 millió éjszakát töltött el a kereskedelmi és nem kereskedelmi szálláshelyeken, valamint a hajókon, ez az egy évvel korábbi adatok 91, illetve 81 százaléka.

A külföldi vendégéjszakák szempontjából a legjelentősebb küldőpiac továbbra is Németország: 4,43 millió vendégéjszakát töltöttek el Horvátországban júliusban, ami az egy évvel korábbi adat 87 százaléka. Második helyen a szlovének állnak 3,44 millió éjszakával, ami 88 százaléka az egy évvel korábbinak.

A legnépszerűbb úti cél Vir szigete volt júliusban, utána Rovinj, Medulin, Novalja és Mali Lošinj következik.

Az év első hét hónapja során Horvátországban összesen 4,11 millió turistaérkezést és 26,34 millió vendégéjszakát regisztráltak.
Elindult a CroatiaCovid19.info weboldal, ahol az országba utazók figyelemmel tudják kísérni a horvátországi vírushelyzetet – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!