Jó szereplés a Laser 4.7 Eb-n

Versenyzőink többsége sokat javított a tavalyi Laser 4.7 Európa-bajnokságon elért eredményén, többen egy teljes csoporttal végeztek előrébb. Az első világversenyüket futó fiatalok pedig nagyszerűen helytálltak minden időjárási viszonyok között.

A legsikeresebb magyar vitorlázónak Kovács Attila bizonyult, aki a 14. helyen végzett a Laser 4.7 Európa-bajnokságon, az európai nemzetek között pedig a 13. helyen fejezte be a kontinensviadalt a 267 fős fiú mezőnyben. A verseny két gyenge szeles futammal zárult, de az utolsó futamra a 4-5 csomós szél már szinte teljesen elfogyott. Az MVM SE versenyzője, Kovács Attila az első futamban 9. helyen végzett, amivel összesítésben már a legjobb 10 közé is bekerült, a verseny utolsó futama azonban gyengébben sikerült (29.), így végül megtartotta az utolsó versenynap előtti 14. helyezését.


A verseny gyenge szeles zárónapja kedvezett a magyar versenyzők többségének. A fiú ezüst, bronz és emerald csoportoknak a leálló szél miatt csak egy futamot rendeztek. Az ezüst csoportban Sellei Bence (BYC) és Szokody Olivér (THE-YKA) a mezőny első harmadában futott be és ezzel Sellei Bence a 104. és Szokody Olivér a 120. helyen végzett.


A bronz csoportban szintén javítottak pozícióikon a magyar versenyzők az utolsó futammal, Bagonyi Bálint (THE-YKA) a 105., Orbán Botond (MVM SE) a 160., Györfi-Tóth Zsombor (MVM SE) pedig a 199. helyen fejezte be a versenyt. Az emerald csoport versenyét Majoros Balázs (THE-YKA) nyerte, 5. helyen pedig Nagy Bendegúz (BYC) végzett, amivel előbbi a 202., utóbbi pedig a 206. helyen zárta az Európa-bajnokságot. Ugyanebben a csoportban Fehér Zsombor (BYC) a 244., Illanitz Igor (MVM SE) pedig a 251. lett.


A lányok 170 fős mezőnyében Kis Kapin Karina (BYC) az arany csoportban az 57. helyen fejezte be a versenyt. Az ezüst csoportban Vida Róza (BYC) két kiváló utolsó napi futameredménnyel feljött a 88. helyre, Molnár Lilla (MVM SE) pedig a 113. helyen zárta az Eb-t – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!