Jeanneau Sun Odyssey 319 – Tökéletes családi túrahajó

Ha nyár, akkor irány a Balaton! A tó legnagyobb rajongói szerint persze mindegy, hogy milyen járművön siklunk a vízen, csak legyünk már ott… Ám a megfontoltabbak hosszú listát tudnának írni az ideális balatoni vitorlásról. Úgy tűnik, a Jeanneau megkaparintotta ezt a listát, és megépítette a tökéletes balatoni túrahajót.

A Jeanneau a világ legnagyobb hajóépítőjeként több mint 60 éve készít világszínvonalú vitorlásokat és motorosokat prémium minőségben. A termékcsalád legkisebb és legújabb tagja, az SO 319-es is biztosítja a márkára jellemző könnyed hajózás élményét.


A biztonságos kokpitban nagy, kényelmes ülőpadok kaptak helyet, amelyek alatt praktikus tárolóhely bújik el. A klasszikus kormányállás igazán hangulatossá teszi a kormányos munkáját, hiszen nem hiányzik a Sun Odyssey 319-es nagytestvéreinek dupla kormánykereke a közel 10 méteres vitorlásból.


A kokpitból a belső térbe lépve ügyesen kialakított konyha, navigációs asztal, társalgó is kényelmesen elfér. A meglepően világos és tágas hatású teret a hajótesten a megszokottnál magasabban végigfutó hosszúkás ablakok eredményezik, amelyek nagyjából szemmagasságban helyezkednek el.


A konyha mögött indul a két zárható kabin és a fürdőszoba felé vezető lépcső. A gyerekek birodalma igazi kuckó, ahol karnyújtásnyira elérhető az oldalfalba süllyesztett éjjeliszekrény és az olvasólámpa. A kabinban elhelyezett szekrény pedig szinte minden mennyiségű gyerekruhát elnyel.


A szülői hálószobában tágas, magasított franciaágy és fejenként 1-1 méretes szekrény található. Az ágy alatt egyrészt elférnek az üres bőröndök, másrészt a fekvőhely középső, lesüllyeszthető eleme megnyitja a hálószobát a gyerekek számára egy meghitt családi estére a pillanatok alatt kialakítható U alakú kanapén.


A Sun Odyssey 319-es belső kialakítását divatos világos faburkolat teszi otthonossá. Ahhoz, hogy a balatoni vizeken is otthonosan mozogjon az úszó nyaraló, 349-es és 389-es nagytestvéréhez hasonlóan fix és mozgatható tőkesúllyal is rendelhető a gyártótól.

Technikai adatok
Teljes hossz: 9,99 m
Testhossz: 9,44 m
Szélesség: 3,46 m
Merülés alaptőkesúllyal: 1,85 m
Merülés rövid tőkesúllyal: 0,75–1,70 m
Vízkiszorítás terheletlenül alaptőkesúllyal: 5100 kg
Víztartály: 150 l
Üzemanyagtartály: 100 l
Motor: Yanmar 21 LE
Kabinszám: 2
Fekvőhely: 4+2
CE-minősítés: A6
Tervező: Jeanneau Design

(A hajóbemutató teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!