Jeanneau Prestige 420 Flybridge – Elegancia és dizájn

A Prestige 420 Flybridge a Jeanneau márka legkisebb tagja. A korábbi modellváltozathoz képest találunk jó néhány szembetűnő újdonságot rajta, de a klasszikusan elegáns, a Prestige-re jellemző dizájnelemek most talán még hangsúlyosabbak.

A hajóra lépve az első, amivel találkozunk, a kategóriájában legnagyobb, hidraulikusan mozgatható fürdőplatform, amelynek 150 kg a terhelhetősége. Innen könnyen elérhető a parti áram, a külső zuhanyzócsatlakozó és a nagy hátsó tároló, ami a hátsó dekkre lépve az ülés alól is hozzáférhető. A hátsó dekk kényelmes saroküléseihez egy nagy méretű ebédlőasztal és integrált pohártartó tartozik. Az asztal természetesen leereszthető, így egy méretes napozóágyat tudunk kialakítani.

A szalonba lépve a kompakt méretű konyha után az elegáns ülőgarnitúra és az ebédlőasztal fogad, míg a szalon másik oldalán egy teljes értékű kormányállást találunk. Itt kapott helyet a dupla nagy kijelzős navigáció és a műszeregység, az elektromos horgonycsörlő vezérlése, valamint a ki-, illetve beálláskor óriási segítséget jelentő, joystickkel vezérelhető Jeanneau 360 Docking System.

A beépített Cummins motorokat és az orrsugárkormányt egyszerre vezérlő rendszer kitűnő visszajelzéseket ad a hajó mozgásáról és kifejezetten kezessé teszi azt a parkolási manőverek során. A szalonban a márka egyik védjegyeként szolgáló, 360 fokos panorámaablakok kínálnak csodálatosan természetes nappali fényeket.

A Prestige 420 Flybridge két kabinnal és egy vagy két vécével rendelhető. A tulajdonosi verzióban az egyik mosdó helyén egy gardróbszobát alakítottak ki, amelyben még egy mosógép is helyet kapott. A hálószobák hatalmas dupla ágyait nappali és éjszakai pozícióba lehet mozgatni, így gazdálkodva a rendelkezésre álló hellyel. Mindkét kabinba a kategóriához illő hatalmas ablakokon rengeteg természetes fény jut be.

A kiemelkedően nagy flybridge-en egy kompakt minikonyha található grillsütővel, mosogatóval és hűtőszekrénnyel. A hátsó részén a sarokülések mellett pedig egy kisebb asztal szolgálja az utazók kényelmét. Az elején a kormányállásból tökéletesen belátni a hajó minden pontját, így a kényelmes ülés remek pozíciót kínál a napközbeni vezetésre. A kormányállás mellett egy méretes napozóágy kapott helyet dönthető háttámlákkal. A Prestige 420 Flybridge rendelhető 2×380 vagy 2×425 lóerős motorral.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!