Jeanneau 51 – Ahol a kaland kezdődik

A Jeanneau Yachts vezető tervezője Philippe Briand. A modellcsalád mindhárom tagjának terve az ő munkáját dicséri, míg a belső tereket Andrew Winch álmodta meg. A 15 méter hosszú túrahajó a nagy sikerű 64-es és 54-es kistestvéreként született meg, és bár méretben kisebb, teljesítményben és minőségben nem kötöttek kompromisszumot.

Az offshore túravitorlázás komoly követelményeket támaszt, mindenekelőtt megbízhatóságot és teljesítményt. A Jeanneau 51-es pedig elegánsan teljesíti ezeket az elvárásokat. A masszív hajótest, az impozáns megjelenés és a praktikus megoldások egyvelege ez a hajó. Bár kisebb, mint testvérei, azért a helykínálatra itt sem lehet panasz. Ügyes trükkökkel sikerült áthidalni a méretbeli különbségeket. Ilyen a szalonasztal alatti mentőmellény-tároló vagy a mentőtutaj elhelyezése a kokpitasztalban.

A beltér kialakítása jól felismerhető Jeanneau-jegyeket hordoz. U alakú étkező kinyitható asztallal és kényelmes kanapéval, jól eltalált konyhamérettel és térképasztallal, klasszikus faburkolatokkal, mindez kiváló minőségben. Az 51-es nem charterhajó.

A kabinok tágasak és kényelmesek. Az alapverzió az kétkabinos, kétfürdős változat, de kérhetjük háromkabinos változatban két vagy három fürdővel. A sok tároló a szalonban, a kabinokban, valamint a harmadik kabin helyén lévő – a kokpitból is hozzáférhető – hatalmas raktár arra való, hogy hosszú túrákra indulhasson a család.

A kokpit nagy. Pusztán a családnak talán túl nagy is, a szomszédos hajóról áthívott vendégekkel együtt is kényelmesen lehet borozgatni a naplementében. Menet közben a sprayhood alatti párnázott fekhelyek védelmet nyújtanak a nap és a szél ellen is. Az egész tér jól átlátható és átjárható.

A dupla kormányállás pontosan azt tudja, amit ebben a méretben nyújtania kell. Teljes műszerezettség, chartplotter, rejtve hátravezetett kötélzet és kényelmes, párnázott ülések, mert a kormányos itt biztosan családtag lesz.

A rövid tőkesúllyal csak 1,72 métert merül, amivel a Balatonon is jól érzi magát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kettő máris szeli a hazai hullámokat. Így a Jeanneau 51-es egyszerre lehet a család csodaszép elegáns vitorlása és kényelmes balatoni nyaralója.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!