Jazz – Blohm+Voss koncepció

jazz-blohm-voss-conceptZaha Hadid 90M Jazz koncepciója valóban olyan, mint a jazz. Bohém, könnyed, élvezhető, mégis rengeteg tudás és munka van benne. Szokatlan, kacifántos vonalvezetés, mitha a jövőből küldték volna ide.
Ez persze részben igaz, mert a jacht egyelőre koncepció, de bámulatos vonalai miatt érdemes róla néhány képet végignézni. Ha megvalósul, az egyik legfuturisztikusabb látvány lesz, amely valaha vízen közlekedett.

rear-rendering

A 90 métere szuperjacht az elképzelések szerint 5000 tengeri mérföldet lesz képes megtenni, 14 és 16 csomó sebesség mellett. A dizájner feladata az volt, hogy valami olyat alkosson, amilyen még nincs a piacon. A hagyományos látványvilág helyett egy merőben más, szokatlan formát választott: a hajótesten úgy cikáznak a panelek, mintha pókhálóval szőnék át az egészet.

maxresdefault

Emiatt pedig csak szokatlan formájú és méretű üvegfelületek képzelhetők el. Ráadásul a futurisztikus látványvilág nem csak a külsőt, hanem a belső tereket is áthatja, színek tekintetében pedig egyértelműen a fehér uralkodik a plafonon, falon, padlón egyaránt.

ZHA_B+V_MainDeck_Interior2_White

Tekintve az érdekes dizájnt, valószínűleg az elkövetkezendő tíz évben nem kell attól tartanunk, hogy a Jazz-el találjuk szembe magunkat valamely tengeren.

12230-zaha-hadid-designed-superyacht-presented-in-hong-kong

Forrás: YouTube, Blohm+Voss Yachts

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!