Javítottak helyezésükön a magyar versenyzők

A döntő futamokkal folytatódott a Trofeo Princesa Sofia, ami Berecz Zsombornak, a Gyapjas kettősnek és Vadnai Jonatánnak jött ki a legjobban a verseny harmadik napján.

Berecz Zsombor nagyon kiegyensúlyozottan vitorlázik, az eddigi két-két 5. és 8. helye mellé a döntő első futamaiban begyűjtött egy 15. és egy 10. helyet, így szerda estére a 9. helyre lépett előre az előző napi 13.-ról.

A férfi 470-esek között Gyapjasék is a 9. helyre jöttek fel, miután szerdán a 14. és a 6. helyen futottak célba. „Az egész mezőny frissebb szélre számított, de aztán a futamokon nem lett erősebb 6-8 csomósnál. A mai első futamban nagyon jó rajt ügyesen vitorlázva után akár az első helyen is fordulhattunk volna, de a layline-ra rosszul fordultunk be és egy bója utáni nagyobb keveredés után rossz raum stratégiával több helyet is veszítettünk” – mondták el a verseny után.


„A második futamban szinte végig elöl vitorláztunk és hatodikak lettünk úgy, hogy a második krajcban talán több kockázat vállalásával előrébb is végezhettünk volna” – mutatta a döntő futamok izgalmait Gyapjas Balázs.

Érdi Mári szerdán négy pozíciót veszített, egy 23., valamint egy 33. helyezésével és egyelőre a 29. helyen áll. A férfiak Laser mezőnyében Vadnai Jonatán 27 helyet ugrott előre, és már a 34. pozíciót foglalja el. Szerdán két 16. helyezést ért el, míg testvére, Benjamin a 32. és a 38. helyen futott célba, és ezzel a 32. helyen áll.


A vegyes páros Nacra 17 repülő katamaránok mezőnyében Virág Flóra és Molnár Dávid az 56. helyen állnak 27., 25. és 18. helyezésekkel. A szörfösöknél Cholnoky Sára a 30., a férfiaknál Gádorfalvi Áron 17., Sánta Bence pedig a 27 – írta a hunsail.hu.

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!