Érkezik a vizek hercegnője

2016. november 24.
Címkék :

Princess60coming_00_princessyachtscomA januári London Boat Show-n mutatják meg a nagyközönségnek a Princess S60-ast, nézzük, mit lehet tudni róla előzetesen! Például azt, hogy a gyár harmadik sportsbridge-es modellje lesz az S65 és az S72 után.

Az S60 a széria legkisebb tagja, de nagyobb testvéreihez hasonlóan ügyesen ötvözi a sporthajók sima vonalait és a túrahajók flybridge-ének kényelmét. Menettulajdonságai pedig abszolút az első csoportba sorolják: két ezerkétszáz lóerős MAN V8-as motorjának köszönhetően a végsebességét harmincnyolc csomóban jelölte meg a gyár. Belső kialakításában a 65-öst idézi, igaz, annak négy kabinjával ellentétben itt csak hármat találunk.

Princess60coming_00_princessyachtscom

A lényeg, azaz a hajó teljes szélességét kitöltő Master kabin megmaradt. Benne a három oldalról megközelíthető, középre pozicionált franciaággyal. Van még egy VIP-kabin az orrban és egy kétágyas vendégháló jobb oldalon – a kettő lakói közös fürdőn osztoznak. Igény szerint a hátsó traktusban legénységi szállást alakítanak ki.

Princess60coming_01_princessyachtscom

A szalonban hátra került a konyha, a teret felső pánton nyugvó ajtó zárja el (vagy épp nyitja egybe) a kokpittal. A sportbridge egyik leginkább szembetűnő hozadéka, hogy a rövid flybridge miatt belefért egy napfénytető a kormányállás fölé. Az említett rövidség miatt az ebben a mérettartományban megszokottnál némileg kisebb a felső terasz, de aprónak még így sem nevezhető, elfér rajta egy kanapé, egy bárpult, egy napozóágy és egy kormányállás. Napozóágyból egyébként elég sokat találunk a Princess S60 fedélzetén, mert a tetőn lévőn túl van egy a boci garázsának tetején és egy az orrban is.

Princess60coming_02_princessyachtscom

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!