James Bond születésnapi ajándéka az RNLI-nek

2024. szeptember 3.
Címkék :

Daniel Craig, akit leginkább James Bond szerepéről ismerhetünk, árverésre bocsát két exkluzív motorkerékpárt, a bevételt a mentőszolgálatnak ajánlja fel.

A #003/250 Scrambler 1200 Bond Edition és a #001/250 Tiger 900 Bond Edition a 25. James Bond-filmben (Nincs idő meghalni) szereplő motorok mintájára készült. Ezek a limitált szériás motorkerékpárok annak idején már a megjelenésük napján elfogytak, Craig darabjai a Bonhams|Cars Motorcycles árverésén kerülnek kalapács alá október 12-én és 13-án, a brit Staffordshire-ben megrendezendő Classic Motorcycle Mechanics Show keretében.

Az árverés csábító erejét növeli, hogy a nyertes licitálók egyedülálló motorozási élményt is biztosíthatnak maguknak Lee Morrison Bond kaszkadőrkoordinátorral és Paul Edmondson 007-es kaszkadőrdublőrrel. Mindkét motorkerékpár Daniel Craig aláírásával, a nevével ellátott eredeti V5C dokumentumokkal, valamint Craig és a Triumph Motorcycles vezérigazgatója, Nick Bloor által aláírt eredetiségigazolásokkal együtt kerül forgalomba.

A jótékonysági szervezethez fűződő, életre szóló kapcsolatáról Craig így nyilatkozott: „Az RNLI egész életemben közel állt a szívemhez, mivel a hoylake-i RNLI állomás közelében nőttem fel. Meghatározó az az emlék, amikor a ramsgate-i RNLI legénységével együtt hajóztam, hogy első kézből tapasztaljam meg, milyen érzés egy olyan szervezet tagjának lenni, amely 200 évvel ezelőtti megalakulása óta több mint 146 ezer életet mentett meg.

Megtiszteltetés számomra, hogy támogathatom az RNLI-t, és remélem, hogy a Triumph Bond limitált kiadású motorkerékpárok népszerűnek bizonyulnak az árverésen.”

Jayne George, az RNLI adománygyűjtési igazgatója köszönetet mondott Craig folyamatos támogatásáért, és megjegyezte: „Hihetetlen, hogy a cégünk 200. évében Daniel támogat minket, és hogy folytatjuk különleges kapcsolatunkat, amely még az ő gyermekkorában kezdődött. Az árverésből befolyó összeg hatalmas változást fog hozni, lehetővé teszi számunkra, hogy életmentőink létfontosságú képzésébe és felszerelésébe fektessünk be, valamint segít nekünk abban, hogy vízbiztonsági tanácsokat adjunk a nyilvánosságnak, megakadályozva, hogy az emberek bajba kerüljenek a tengeren” – mondta.

Bond akcióban, a Scrambler 1200-al:

YouTube video

(forrás: mby.com, fotók: scubadivermag.com, rnli.org, dawsonsauctions.co.uk, bbc.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!