Itt az új balatoni Vízparti Terv

A következő hetekben az Építési és Közlekedési Minisztérium három Balaton körüli helyszínen is tájékoztatja az érintett önkormányzatok vezetőit és szakembereit a készülő Vízparti Tervről.

A régi Balaton-törvényt felváltó, magába olvasztó 2018-as területrendezési törvény hatályossá válása óta esedékes a hajdani Balaton-törvényhez kapcsolódó vízpart-rehabilitációs tervek „újragombolása”. Ez lesz a balatoni Vízparti Terv.

A vízparti települések polgármestereinek közelmúltban postázott meghívók szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium érintett főosztályának kezdeményezésére szerveznek három azonos tartalmú tájékoztatót (ebből egy már lezajlott a szerk.) a tó három legnagyobb vízparti városában, a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezetének közreműködésével, az alábbi időpontokban és helyszíneken:

Február 28-án 10 órától Balatonfüreden, a polgármesteri hivatal B épületének testületi termében (Balatonfüred, Szent István tér 1.)
Március 5-én 10 órától Keszthelyen, a polgármesteri hivatal emeleti dísztermében (Keszthely, Fő tér 1.)

A nem nyilvános és nem sajtónyilvános rendezvényeken egyebek mellett ismertetik a Balaton vízparti területeire vonatkozó szabályozási koncepciót, és átadják egy-egy adott település Vízparti Tervének tervezetét is az érintetteknek. A cél, hogy megkönnyítsék a tervek későbbi személyes egyeztetését, amelyekre településenkénti bontásban a rendezvénysorozatot követően kerül sor – írta a hirbalaton.hu.

fotók: apartmanbalaton.com, hotelfured.hu, epiteszforum.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!