Ismét utasszámrekord jöhet a Bahartnál

2018. augusztus 8.
Címkék :

A Bahart vezetése augusztus 7-én délután köszöntötte félmilliomodik személyhajó utasát.

Bizakodók vagyunk a teljes hajós szezon eddigi alakulása alapján, hiszen az üzleti tervünkben rögzített előzetes várakozásokat is felülmúlva teljesít a társaság két kiemelt üzletága, a személyhajózási és a kompágazat is. Összességében több mint 1,3 millió utast szállítottak a személyhajók és a kompok az idén. A révüzletág esetén az elmúlt hétvégén az utasszám meghaladta a 800 ezer főt, így akár az is elképzelhető, hogy ismét rekordszámú utast szállítanak a kompok a Balaton két partja között az idén – mondta Kollár József, a Bahart vezérigazgatója.

A személyhajózás tekintetében a növekedés mértéke a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva biztató, annak ellenére, hogy az augusztus elején beköszöntött kánikula alapvetően nem kedvez a hajózásnak. A települések közötti menetrendi járatokon összességében még így is 15 ezer fővel többen utaztak eddig az év során.

Az elsősorban idegenforgalmi célokat szolgáló séta- és esti programhajózásban összességében közel 19 százalékos emelkedést mutatnak a jelenlegi számok a tavalyihoz képest. Kiemelkedően teljesít idén a sétahajózás nagyságrendileg 28 százalékos utasszám-növekedéssel, és 30 százalékos emelkedést regisztráltak eddig a családoknak szóló varázshajó-szolgáltatás és 10 százalékos többletet a bulihajók esetében.


A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajóival a legforgalmasabb napokon akár 20 ezer utast is szállít a Balaton egészét tekintve. Az átlagos napi utasszám a nyári kiemelt időszakban nagyságrendileg 10-13 ezer fő. A legkedveltebb járatok továbbra is a Siófok–Balatonfüred–Tihany háromszögben, illetve a Fonyód–Badacsony útvonalon közlekednek. Számos további kikötő forgalma emelkedett az előző évhez képest, ezek között említhetjük Balatonmáriafürdőt, Balatonföldvárt, Keszthelyt is – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!