Invictus Yacht – Luxus és egyediség

2019. június 5.
Címkék :

A 2014 novemberében megjelent Invictus Yacht számára csupán négy évre volt szükség, hogy a jachtok világában vezető pozícióba kerüljön.

A cég előkelő helyezése hajóik formájának és vonalvezetésének köszönhető, az eddig bemutatott tizenhárom modelljük a 19 és 37 láb közötti tartományba esik. A hajók gazdagok technikai innovációkban, aprólékosságban, a felszereltségük pedig a nagyobb jachtokéra hasonlít.

Jelenleg az Invictus 13 modellből álló flottáját két fő osztályra lehet bontani, a T és az X szériára, amelyeknek eltérő a célközönsége. A T szérián belül a GT és a TT típusok találhatók. Fő látványelemük az ikonikus visszahajló orr, amely jobb hosszirányú stabilitást és nagyobb belső teret garantál. Ezeket a modelleket a komolyabb elvárásokkal érkező tulajdonosoknak ajánlják, akiknek fontosak az apró részletek, valamint az Invictus által sugárzott stílus, teljesítmény és megbízhatóság. Az X szériát, amelybe a CX, az FX, az SX és a HX típusok tartoznak, a sokoldalúságot szem előtt tartók számára tervezték, akik szeretnek a tengeren luxuskörülmények közt pihenni, ugyanakkor nem szeretnék feladni a kalandos és sportos dimenziót. Az X széria hajói külső motorral és belmotorral is felszereltek.

Mindkét széria hajóit rendkívül figyelmesen és aprólékosan készítik – ez az ideális kiindulópont ahhoz, hogy az Invictus a lehető legjobb terméket biztosíthassa vásárlóinak. Minden modellnél lehetőség van módosítani a színt, a felszerelést és az elrendezést, így az érdeklődők számos lehetőség közül választhatnak, valamint ízlésük és szükségleteik szerint konfigurálhatják hajójukat. Az Atelier Invictus létrehozásával az olasz hajógyártó ennél is jobban kibővítette a testreszabási lehetőségeket, a vásárló rendelkezésére bocsátva egy csapat szakembert és ellátót. Ezek a vevőt már a vásárlás korai szakaszaiban végigkísérik egy virtuális laboratóriumon, ahol a hajót az ő igényei szerint tervezik meg, akár egyedi anyaghasználattal és felszereltséggel. Ezzel a módszerrel könnyen egyedivé tehető egy ipari módszerekkel készült hajó, amely ezáltal jobban kifejezi a tulajdonosa személyiségét, stílusát és ízlését.

A legújabb modell, a GT320-as sikere után az Invictus nem áll meg, hanem bemutatja az új CX270-est, amelynek világpremierje szeptemberben lesz a 2019-es Cannes Yachting Festivalon. Emellett egy másik modell is tervezés alatt áll, amely a T széria élén foglal majd helyet, ez lesz az új zászlóshajó.

Az olasz gyártó egy elektromos hajómodellen is dolgozik, amely a közeljövőben ideális megoldás lehet tavakon való hajózáshoz a szigorúbb szennyezőanyag-kibocsátással kapcsolatos megkötések miatt. Ez a modell sikerre van ítélve a Balatonon. Megjelenése 2020-ban várható.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében elolvasható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!