Invictus GT280 – Több mint csábítás

A páratlan dizájn és a stresszmentes hajózás élménye csábítja az embert Invictus fedélzetére. A hajó nevének jelentése: legyőzhetetlen, és minden tulajdonsága meg is van ehhez.

Az Invictus GT280 egy cruiser-weekender, amely azonnal felhívja magára a figyelmet. Nem meglepő, hiszen az ívek, a színek és a monolit test az olasz Christian Grande Design Works stúdió munkája, csakúgy, mint a többi Invictus hajó. Az oldalán a hosszú ablak és a különleges horgonykivezetés a nagy jachtokat idézi, az egyedi orrkiképzés egyedi, mégis sportos megjelenésű.

Kényelem
Egyre divatosabbá válnak a nagy napozófelületet nyújtó orrkiképzéssel készült hajók és a sok mozgásteret adó fedélzet az L alakú kanapéval, amely nagyobb ággyá alakítható. Jó példa erre az Invictus GT280-as is. Hatalmas és kényelmes napozó helyezkedik el az orrában, a fedélzetén pedig egy kényelmes élettér található. Magas oldalfal, nagy felületek, vastag ülőfelületek, pazar minőség jellemzi a hajót.

A vezetőülés mögötti szekrényben található az igényes konyhablokk mosdóval, hűtővel, jégkészítővel, grillezővel és tárolószekrényekkel. A térkihasználás optimális, mivel a vezetőülést elektromosan kissé előre kell billenteni, ha a minikonyhát használni szeretnénk.

A hátsó napozó méretei tökéletesek a kényelmes pihenéshez, az úszóplatform – amely tartalmazza a zuhanyzót és a kényelmes létrát – tíkfa borítása pedig eleganciát kölcsönöz a hajónak. A teljes fedélzetre kérhető ilyen bevonat, ami ehhez az Invictus-modellhez szinte kötelező. A kabinba lejutás könnyű a széles és íves sötétített üveg tolóajtón keresztül. A kabin ágy feletti magassága elegendő az üléshez és kellő légteret ad két felnőtt, valamint egy gyerek alvásához. A ideálisan kemény ágy 200×218 cm-es. A kabin jobb oldalán egy mosdóhelyiség található WC-vel, mosdókagylóval, nyitható ablakkal. Az ajtókilincs és minden egyéb részlet ugyanolyan elegáns, mint a nagyobb jachtokban. A másik oldalon találjuk a hűtőt, igény szerint a mosogatót és a tárolószekrényeket, valamint a kapcsolótáblát.

Vezetés és manőverezés
A vezetőállás olyan, mint egy sportlimuzinban, a párnázott vezetőülések két ember számára biztosítanak helyet. Az ülések két fokozatban felhajthatók, magasíthatók, a műszerek pedig minden vezetési helyzetben könnyen leolvashatók. A műszerfal stílusa a régi sportautókét idézi, hiszen a kerek műszereket egy vonalban helyezték el, ezáltal ízléses kombinációja lett a hagyománynak és a modern technikának, a kormány pedig elegáns, kézzel varrt, fehér, bőrbevonatú. Ha GPS-t szeretnénk, akkor 10 colost lehet kérni a műszerfalon elhelyezett kiegészítő panelre.
Az Invictus GT280-as 2800 kg, azaz személygépjárművel mozgatható, Volvo Penta V8 közvetlen befecskendezéses benzinmotor mozgatja, amely 350 lóerős és 38 csomóra képes felgyorsítani. Az indulástól a siklásig tartó átmeneti szakaszban az orr alig emelkedik fel, és egy kis trimmel lenyomható. Kényelmes és gazdaságos, a siklásig eltelő idő kb. 4,5 másodperc.
A legideálisabb crusing sebesség 25 csomó körül van, ahol a motor kb. 3600 fordulaton jár, és emellett is rendkívül halk a hajó, a maximális sebességnél csak 81 dB. Egy tank üzemanyaggal elméletileg 400 km-es hatótávolság érhető el, ami kitűnő egy ilyen méretű hajótól, a 15 százalék tartalékot nem számítva.

Technológia és felszerelés
A figyelmes szemlélő a motortér fedelének kinyitása után az igényes szerelvényezésre, a szilárd motoralapokra és a laminátum tiszta védőbevonását veheti szemügyre. Emellett a technikai felszerelést kiváló hangszigetelés, extra üzemanyagszűrők, tűzoltó rendszer, nagy tér és rendezettség jellemzi. Az egyéni igények kielégítése érdekében a hajógyár egyedi lehetőségeket és négy praktikus felszereléscsomagot kínál.

Olasz gyöngyszem
Az Invictus GT280-assal akár 10 ember pihenhet és szerezhet stresszmentes élményeket a vízen. A felhasznált anyagok és a kivitelezés minősége referenciát jelent a hajóiparban. A 350 lóerős Volvo Penta motor korszerű, csendes, vibráció nélküli és sportos viselkedést biztosít a kiváló, masszív, csavarodásmentes testnek. A másik opcióval, a 270 lóerős 3.0 TDI MerCuriser motorral alig veszít a dinamikájából, és jó választás azoknak, akik sok időt szeretnének együtt tölteni a vízen ezzel a hajóval.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!