Ingyenes strand lesz a Rómain

Csaknem fél évszázad után, július 30-án nyit a római-parti szabadstrand. A kijelölt fürdőhelyeket a vízminőség romlása miatt 1973-ban szüntették meg, az idén azonban ismét szabad lesz a strandolás a Római-parton.

A folyamatos vízminőség-vizsgálat eredményei szerint újra kiváló minőségű a természetes fürdővíz, ezért az óbuda-békásmegyeri önkormányzat a Duna budapesti szakaszán, a Római-parton – előreláthatóan július 30-ától – üzemelteti a kijelölt fürdőhelyet. Az önkormányzat korábbra tervezte a nyitást, azonban azt el kellett halasztani a heves esőzések és a Duna vízszintjének jelentős emelkedése miatt. A Római-parti Plázs belépőjegy nélkül látogatható, fürdőzésre alkalmas partszakasz, ahol a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályának határozata szerint augusztus 22-éig tart a fürdési idény.

Az Óbuda-Pénzügyőr SE sporttelep a vendégeknek ingyen ivóvizet, mosdót, pelenkázót, zuhanyzót és napágyakat, azaz a teljes infrastrukturális hátteret biztosítja. A területen – a fürdőhely nyitvatartási idejében – 11 és 19 óra között vízimentő-szolgálat működik, valamint gondnokot/fövenyőrt is alkalmaz az egyesület. A Római-parti Plázs területén éjszakai őrség is működik majd 22 órától reggel 8 óráig.

A kijelölt területen csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad fürdeni, és csak a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójasoron belül.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!