Ingyenes hajóút járványügyi tesztelőknek

Több ezren jelentkeztek a Royal Caribbean hajótársaságnál azokra az ingyenes hajóutakra, amelyeken az újraindulás előtt önkéntesekkel kell tesztelniük a járványügyi biztonságot.

A járvány a nagy hajótársaságokat is érzékenyen érintette, hiszen tavasz óta nem szerveznek utakat a turistáknak. Bár a pandémia második hulláma miatt az újrakezdés időpontja még bizonytalan, a készülődés már megkezdődött. Ennek részeként hamarosan olyan rövid tesztutakat indítanak majd, amelyeket az amerikai Járványügyi Központ előírt számukra a fizetős vendégek fogadása előtt.

A tesztutakon ingyen vehetnek részt önkéntes utasok, akik a személyzettel együtt próbálják majd ki, hogyan működnek azok az új eljárási rendek, amelyeket a koronavírus-fertőzés megelőzésére alkottak meg a beszállítástól az étkezésen át a közös helyiségek használatáig. Amennyiben ezek a tesztutak sikeresek lesznek, a hajótársaságok csökkentett kapacitással újraindíthatják járataikat.

A hír bejelentése óta máris több ezren jelezték, hogy szívesen lennének önkéntesek. Egy hét alatt több mint 6000 e-mail érkezett a társasághoz, és a Facebook-oldalukon is több mint 20 ezer érdeklődő akadt. Az érdeklődés annak ellenére nagy, hogy a tesztutak pontos időpontja és útvonala egyelőre nem is ismert – írta az origo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!