Ingyen luxusautó jár a luxusjachthoz

2020. szeptember 13.
Címkék :

A Xenos névre keresztelt jacht több szempontból is különlegesnek számít: 40 méter hosszú és 15 ezer lóerős, ám igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, akinek Pierpaolo Lazzarini szupergazdagoknak szánt játékára fáj a foga. A nagy teljesítményű és fényre sötétedő ablakokkal is ellátott luxusjacht ugyanis 52 millió fontba kerül.

Az ár magában foglal egy kétüléses Bugatti Chiron sportautót is, amely 4 millió fontot ér, de most „ingyen” odaadják a leendő tulajdonosoknak. A kocsi a jacht garázsában áll, és kikötés után egy híd nyílik ki a hajó hátuljából, így az autóval könnyedén ki lehet gördülni a tengerparti sétányokra.

Az Architaly nevű, megújuló energiákkal foglalkozó vállalat napelemekkel is felszerelné a kivételes hajót, amely így hibrid és elektromos járműként is működtethető. Utóbbi üzemmódban Lazzarini tervei szerint akár nyolc órán át is képes lenne közlekedni.

A kényelmes hajóutakra tervezett, alumíniumból és szénből készülő Xenos akár 160 kilométer per órás sebességgel is szelheti a hullámokat, ami a világ egyik leggyorsabb negyvenméteres hajójává teszi.

A szuperjacht két változatban lesz elérhető: míg a Seajet piercer inkább személyszállításra lesz alkalmas, addig a Hyperyacht változaton külön fedélzeti társalgó, három hálószoba, konyha és nappali is ki lesz alakítva. A minden luxussal ellátott vízi jármű hátsó részén a vendégek vízi játékokat is tárolhatnak, de a Bugatti is elfér rajta – írta a blikk.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!