Indul a Kékszalag Roadshow

2018. június 21.
Címkék :

A szárazföldön is bemutatkozik Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye. Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői idén megrendezik a Kékszalag Roadshow-t, amelynek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a Kékszalaggal.

Fontos célként tűzték ki az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői, hogy minél több emberhez eljusson a jubileumi esemény híre és azok is megismerjék a Balaton és a vitorlázás ünnepéként ismert Kékszalagot, akik nem vitorláznak. Lényeges cél az is, hogy a versenyen indulók száma, a rekordnak számító 600 hajó fölé emelkedjen. Emellett kiemelt figyelmet szeretnének fordítani a hajósok és a verseny biztonságára. Ennek érdekében a Magyar Vitorlás Szövetség együttműködő partnereivel közösen szervezi meg a Kékszalag Roadshow-ta Balaton körül, így Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenye a szárazföldön is bemutatkozik.
A Kékszalag Roadshow-ra négy hétvégén keresztül öt helyszínen kerül sor a tó körül. Az egyes állomásokon a kikötők további programokkal, különleges ajánlatokkal várják majd a látogatókat. A környező kikötőkből, de akár a Balaton bármelyik pontjáról, hajóval is érkezhetnek az érdeklődők, vendéghelyek a legtöbb helyszínen rendelkezésre állnak!
Kiállítás, kihívások, előnevezés, tesztvezetés
A rendezvénysorozat keretében az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a Kékszalag történetével egy mini kiállítás keretében, de sokat megtudhatnak a vitorlázásról is. A Kékszalag Roadshow állomásain kiderül az is, milyen kihívásokkal szembesülnek a vitorlázók a több mint 150 kilométeres verseny során és hogyan kell felkészülni azokra. Információkat kaphatnak a Kékszalag Roadshow állomásain azok is, akik bizonytalanok vagy ritkán indulnak vitorlásversenyeken. A szóban forgó helyszíneken lehetőség lesz előnevezésre is, amellyel a szervezők szeretnék megkönnyíteni a vitorlázók részvételét a jubileumi versenyen.
Idén olyanok is indulhatnak a versenyen, akik nem vitorláznak vagy épp nincs csapatuk, amellyel elinduljanak. Ráadásul nem is akármilyen hajókkal mehetnek körbe a Balatonon! A 11 legprofibb hajóra az Erste Bank „Higgymagadban és legyél ott” pályázatának keretében lehet felkerülni, a részletekről pedig a Kékszalag Roadshow-n az Erste információs pultjánál lehet érdeklődni.
A helyszínre látogatók találkozhatnak az új Audi A6-os és A7-es modellekkel is, utóbbival egy rövid tesztvezetésre is lehetőség lesz. A Kékszalag Roadshow állomásain regisztráló érdeklődők között pedig egy egész hétvégére szóló Audi A6-ossal való tesztvezetést sorsolnak ki. A Generali Biztosító jóvoltából lehetőség lesz a helyszínen hajóbiztosítást kötni, és a biztosításokról informálódni.
A Kékszalag Roadshow helyszínei és kikötői
• Június 23–24., Balatonlelle, BL YachtClub
A Kékszalag Roadshow Balatonlellei állomásán a BL Yacht Clubban a családokat is várják! Június 24-én vasárnap 10.30–11.30 között MintaPinty Zenekar koncertje indítja a napot, emellett egész nap játékok, kézműves-foglalkozás (hajóépítés) és bolond bringák várják a látogatókat!
• Június 30., Keszthely, Keszthelyi Yacht Kikötő
• Július 1., Balatonfüred, Vitorlás tér
• Július 7–8. Alsóörs, Alsóörs Marina
Alsóörsön a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a Bahart Regatta is várja a hajósokat. A versenyek rendezését a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja. A sorozat pedig kiváló lehetőség azok számára is a Kékszalagra történő felkészüléshez, akik nem járnak gyakran versenyekre.
• Július 14–15. – Balatonkenese, BalatonfőiYacht Club
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!