Indul a Johan Anker Kupa

2016. szeptember 22.
Címkék :

DSC_2238Nemzetközi résztvevőkkel búcsúzik a 2016. évi szezontól a magyar Dragon flotta: csütörtöktől vasárnapig Balatonkenesén kerül sor a Johan Anker Kupára, amely az idén – a Magyar Vitorlás Szövetség engedélyével – a magyar bajnoki címekről is dönt. A résztvevők között egy osztrák hajót is találunk, s a szabályok betartására nemzetközi óvási bizottság felügyel.

Mindez már a 2018. évi balatonfüredi Európa-bajnokságra való készülődést jelzi, nem árt, ha a magyar mezőny is szokik a nemzetközi elvárásokhoz – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke. A versenyt tíz futamra írták ki, és a Hegedűs Léna vezette versenyrendezőség az időjárás-jelentés alapján bízik abban, hogy sikerül sok futamot rendezni. Az első rajt időpontját csütörtökön 14.00 órára tervezik, a díjkiosztó vasárnap délután lesz.

DSC_1472

Az indulók között megtalálható a tavalyi bajnok Nyári Mikulás, Gömbös Loránd hajója és a nemzetközi versenyeken komoly eredményeket elérő Johanna, amelyet Kis-Szölgyémi Ferenc kormányoz. A one-design osztályban mindig szoros küzdelemre lehet számítani, s ez az idén sem lesz másképp. Szokás szerint külön értékelésben is részt vesznek a klasszikus, 1973 előtt épül fahajók, amelyek gyönyörűen felújítva teljes értékű tagjai a mezőnynek. Újítás, hogy Masters és Junior kategóriát is díjaznak, ami jól mutatja, hogy ez a gyönyörű, elegáns és egyben sportos hajóosztály kiváló versenyzési lehetőséget biztosít minden korosztálynak.

DSC_1844

„Külön köszönjük szponzoraink, a Bujdosó Pincészet, a Bravo Boats, a Fritz Sails és a SailingBooks.hu támogatását, valamint a Kenese Marina-Port, házigazdáink segítségét. Mindig örömmel jövünk ide, hiszen 2010-ben nagyon emlékezetes, sikeres DragonEurópa-bajnokságnak adott otthont ez a kikötő” – erősítette meg Náray Vilmos.

DSC_2103

A Dragon osztály hagyományaihoz méltóan több társasági program is fogadja majd a résztvevőket, s csütörtök este még egy rögtönzött flottagyűlésre is sor kerül, hogy megvitassák a Dragon osztály ügyes-bajos dolgait.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!