Indul a főszezon a Balatonon

2018. július 5.
Címkék :

A Bahart az idén nyáron egy héttel meghosszabbította a főidényi időszakot, így egészen augusztus 26-ig várja az utasokat.

A személyhajózási forgalom a májusi kora nyárias időjárásnak és a két hosszú hétvégének (május 1., pünkösd) köszönhetően az előzetesen tervezetthez képest jobban alakult. Az utasforgalmi adatok alapján, a húsvéti szezonindulásától 2018. június 30-ig 184 ezer utast szállítottak a személyhajók, ez az előző év azonos időszakához viszonyítva 23 százalékos növekedést, 35 ezerrel több utast jelentett.


A kompközlekedést illetően a Bahart ismét rekordévre számít. Elsősorban az újabb menetrend-optimalizálásnak köszönhetően többen vették igénybe a szolgáltatást télen és tavasszal. Az első fél évben 396 ezer utast, 131 ezer gépjárművet és 27 500 kerékpárt szállítottak a kompok, ami 18 százalékos emelkedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest. Július közepére a Bahart elérheti a félmilliós utasszámot a kompközlekedésben.


Szántódrév és Tihanyrév között négy komp biztosítja a folyamatos átkelést a Balaton északi és déli partja között. A főidényben az első komp Szántódrévből 6.40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűríti – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!