Impozáns számok a Baharttól

A 176. hajózási szezonban a kiemelkedő nyári forgalmat követően október 9-én érte el a kétmillió szállított utast a Balatoni Hajózási Zrt. A menetrendi személyhajózási szezon az október 23-i hétvégén zárult, de egyedi programok ezután is lesznek, a kompok pedig az év minden napján közlekednek.

A Bahart idei kétmilliós utasszámának elérésében fontos szerepe volt a személyhajózásnak, amely keretében a hajók a tavalyi év azonos időszakát 7,7 százalékkal meghaladva, közel 700 ezer utast szállítottak az idén.

A legkedveltebb járat továbbra is a Siófok–Balatonfüred–Tihany (197 ezer utas) és a Fonyód–Badacsony (176 ezer) útvonal. A Bahart séta- és programhajóit több mint 168 ezren választották, a legkedveltebb indulóállomás a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi kikötő volt. Az idei év slágere a Bahart bulihajó- és varázshajóprogram volt, ezek érték el a legnagyobb növekedést, és döntötték meg a korábbi csúcsokat. A Bahart bulihajók több mint 22 ezer, a Varázshajók 9 ezer vendéget szállítottak.
Népszerű volt a Bahart idei évben induló online jegyértékesítő felülete, a jegy.bahart.hu, hiszen a szolgáltatás bevezetése óta 51 ezer online jegyvásárló utas szállt fel a fedélzetre. Az idén is kedvelt volt a Kajla program, amelynek keretében 5326 gyermek kirándult hajóval a Balaton körül.

A 176. hajózási szezon október 23-án véget ért, de a társaság a továbbiakban egyedi hajóprogramokkal várja az utasokat. Október 29-én indulnak a Halloween gyerekhajók Balatonfüredről 11, Siófokról 15 órakor. Az idei utolsó bulihajó pedig 19 órakor indul Siófokról. A tihanyi XX. Gardália Napok idején, november 5-én másfél órás nézőhajójárat indul a tihanyi kikötőből 10 órakor. December 3-án Mikulás hajókkal utazhatnak az érdeklődők, amelyeken szórakoztató programok, játékos feladatok, Mikulás-csomag várja a gyerekeket Balatonfüreden 11-kor és Siófokon 15 órakor.

A kompszolgáltatásnál az október 23-i hétvégével bezárólag a szállított utasok száma 20 ezer fővel magasabb a tavalyi rekordnál – meghaladta az 1,3 milliót –, így jó eséllyel év végén újabb csúcs születik. A Bahart-kompok november 6-ig Szántódrévből 6.40 és 18.40, Tihanyból 7 és 19 óra között indulnak, 40 perces időközönként. Napközben a kompok a forgalom függvényében folyamatosan járnak a két part között, egész évben, az éppen aktuális menetrendnek megfelelően – számolt be róla a bahart.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!