Íme a jelöltek: Újdonság Pályázat a 2024-es Budapest Boat Show-n

Folytatódik Budapest Boat Show Újdonság Pályázat elnevezésű programja, amellyel a hajózáshoz kapcsolódó újdonságok, fejlesztések bemutatását kívánják segíteni.

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye, a Budapest Boat Show elkötelezett az innovációk támogatásában. Ezért lehetőséget biztosítanak mindenkinek, hogy termékével vagy szolgáltatásával induljon a Budapest Boat Show Újdonság Pályázatán. Idén is erős mezőny gyűlt össze.

Portless DeLuxe II
A legnagyobb teret kínálja egy nagyobb család vagy társaság számára, mindezt egyedi műszaki, kényelmi és szórakoztatási megoldásokkal. Testének alapját a Drop Stitch technológiával kialakított síklapok adják, a trimarán test hozza a katamarán kialakítás oldalstabilitását, ezenfelül megakadályozza a kis hajókra jellemző előre- vagy hátrabillenést. A kialakítás nagyobb iránytartást biztosít a kiváló kormányozhatóság mellett, miközben a hajó befogadóképessége 10 fő – a tetőn akár négy felnőtt is napozhat. A hajó egyik legnagyobb előnye a rejtett motor kialakítás, a haladásról az Epropulsion meghajtási rendszerei és akkumulátorcsomagjai gondoskodnak.

Stream RIB 650
A svéd elektromos hajómotorgyárral közös célirányos hiánypótló fejlesztés a balatoni ingatlannal, kis merülésű kikötő opcióval, akár sólyázási lehetőséggel rendelkező, növekvő ügyfélkör számára. A termék ötvözi a RIB hajók könnyű súlyát, kezelhetőségét, tárolhatóságát és szállíthatóságát a day cruiser élményhajók minden kényelmi szolgáltatásával, ami a családok vízparti nyaralását szolgálja. Jó néhány ülő- és napozófelülettel szerelték fel akár 10 fő számára, az egész napos túrákhoz vagy strandolásokhoz elengedhetetlen állítható bimini része a felszereltségnek. Vízi játékok vontatáshoz vagy kikötéshez, biztonságos kapaszkodáshoz is jó szolgálatot tesz a hátsó konzolkeret, már az alapfelszereltségben. A hajó a Stream 30-50 LE elektromos külmotoros hajtásrendszer köré lett tervezve, ezzel biztosítva az optimális siklás képességét és az egyszerű beépíthetőséget.

Royal Craft 24
A két propellertengelyes, két hajócsavaros kialakításnak és a két, egyenként 125 kW teljesítményű elektromos motornak köszönhetően a hajó végsebessége 90 km/h, amely rendkívül magas a hasonló kategóriájú hajókhoz képest. Emellett a hatótávolsága is figyelemre méltó, hiszen 90 km-en keresztül képes haladni anélkül, hogy újratöltést igényelne. Eközben pedig – tisztán elektromos hajtásrendszerének köszönhetően – nem bocsát ki káros anyagot. A 7,3 méter hosszú kishajó kompozit anyagból készül, amely nemcsak strapabíró és könnyű, de a páratlan teljesítményhez is hozzájárul. A 10 fős befogadóképesség pedig lehetővé teszi, hogy több barát vagy családtag is részt vegyen az élményhajózásban.

Delphia D10 LoungeTop
Kifejezetten kisebb sebességre tervezett, nem sikló, hanem úszó test. Jelenleg még elérhető dízelhajtással is, de pár éven belül már csak elektromos változatban lesz kapható. A nagy teljesítményű, 55 kW-os egyenes kihajtású motorban még a nagy vihar esetére is van teljesítménytartalék. A Delphia D10 LoungeTop maximális sebessége 14-15 km/h, de ezt nem feltétlenül muszáj kihasználni, sokkal kellemesebb a 8 km/h körüli utazósebességgel hajózni. Elektromos motorral szerelve a modell komoly favorit a csatorna- és tavi hajózásban Európa-szerte.

(fotók: gyártók)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!