IMAX-mozi a fedélzeten

2015. január 10.

imax_2A Ken Ftivokh Design, a Yacht Intelligence és a Genesis Technologies összefogott az IMAX-szal, hogy kifejlesszék a legjobb fedélzeti mozit, a Némó szobát. A hajóipar vezető audiorendszer-beszállítója, a Yacht Intelligence együttműködési megállapodást kötött az IMAX Corporationnal a világ első fedélzeti IMAX-mozijának megalkotására. imax_3Ez a minden korábbi jachtmozinál káprázatosabb látvány- és hangvilágot kínáló rendszer nemcsak a legújabb, leglátványosabb hollywoodi mozik bemutatását teszi feledhetetlen élménnyé, hanem a víz alatti világ képeit, vagy a hajót körülvevő tenger vagy öböl látványát is páratlanul nagy felbontásban eleveníti meg a vetítőterem nézői számára.

thumb_maker.phpTermészetesen a fedélzeti IMAX-moziban live stream-adásokat is nézhetünk a világ bármely pontján, lejátszhatunk BluRay-filmeket vagy rendezhetünk videokonferenciát is. Az első Némó szobát a fedélzeti audiovizuális rendszerek régi szakértője, a Ken Freivokh egyik ügyfelének 150 méteres szuperjachtján mutatkozik be.

„Az IMAX szigorú műszaki követelményeinek megfelelő kép- és hangrendszer fedélzeti kiépítése egy egészen újfajta kihívás a cégünk számára. A végeredmény egészen biztosan egy különleges, páratlan élmény lesz” – fogalmazott Alan Bernardi, a Yacht Intelligence alapító-ügyvezetője.
Ken Freivokh szerint: „Mindig nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy újító szelleműek legyünk, mindig képesek legyünk valami látványos újítással előállni. Nos, az első fedélzeti IMAX-mozi pontosan olyan újdonság, amilyen tőlünk elvárható”.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!