Ilyen lehet az élet egy tengeralattjárón

A Silent Hunter széria óta nem nagyon készült olyan játék, amely kifejezetten a tengeralattjárók világát dolgozná fel. Most azonban készül egy újabb, nem is akármilyen.

Ez lesz a Barotrauma, amely a Daedalic Entertainment gondozásában jelenik meg. A fejlesztést a finn FakeFish csapata végzi, akik egészen sajátos irányból közelítik meg a témát. A Barotrauma egy túlélőmenedzser játék lesz, amelyben tengeralattjárónkat kell irányítani az óceán mélyén. Már ez is izgalmasnak hangzik, csakhogy: mindezt a Jupiter egyik holdján, fagyos környezetben kell tennünk, ráadásul kooperatív módban.


A játék korai változata tavasszal érkezik a Steamre, a tizenhat fős kooperatív mód már ebben is elérhető lesz. Az Európa hold óceánjának feltérképezése nem lesz könnyű, hiszen nem csak a hajó működtetése (atomreaktor, szonár és fegyverrendszerek stb.) lesz a feladatunk, de fel kell fedeznünk ősi idegen romokat is, amelyek nem feltétlenül lesznek lakatlanok. Szerencsére a legénység mindenféle holmikat vitt magával a küldetésére, így ezekből a kiterjedt crafting rendszer segítségével rengeteg hasznos szerszámot és felszerelést lehet eszkábálni. A folyamatos kihívásokat és veszélyeket pedig a véletlenszerűen generált küldetések, valamint pályák garantálják.

A Barotrauma kizárólag PC-re készül, a korai változat tavasszal várható, de arról nincs hír, hogy a teljes verzió mikor jelenhet meg – írta a playdome.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!