Ilyen az élet egy luxushajón

2017. január 19.
Címkék :

oceanjaro-17A 87 éves Lee Wachtstetter évek óta egy óceánjáró hajón él. Az idős hölgy a férje halálát követően döntött úgy, hogy eladja öt hálószobás Fort Lauderdale-i családi házát, és beköltözik egy luxushajóra. Mama Lee, ahogy a nénit mindenki ismeri a Crystal Serenity fedélzetén, már több mint hét éve lakik az óceánjárón, amely 1070 utas befogadására képes és 655 fős személyzet dolgozik rajta.

A férjem a halála előtt, azt mondta nekem, hogy ne hagyjam abba a hajózást. Itt vagyok hát, hogy egy stresszmentes, különleges életet éljek. A férjem, Mason megtanított a hajózás szeretetére. Ötvenévnyi házasságunk alatt 89 úton vettünk részt – mondta.

oceanjaro-3

Férje halála óta pedig már 15 világ körüli úton járt. Száz után már nem számolta az országokat, de a legjobban az ázsiai országok tetszettek neki. Ha kiköt a hajó valahol, már nem mindig száll le, mert valószínűleg már többször is járt azon a helyen. „Amikor mindenki partra száll, akkor olyan csönd van, és szinte az egész hajó egyedül az enyém, így van, hogy inkább fenn maradok a fedélzeten” – mesélte.

oceanjaro-5

Lee néni három évet töltött a Hollande America nevű óceánjárón, ám ott többé már nem biztosítottak táncpartnert neki az esti mulatságokon, ezért úgy döntött, hajót vált. Azóta a Crystal Serenity luxushajón él, ahol hódolhat a szenvedélyének, táncórákra jár és táncpartnert is biztosítanak számára.

oceanjaro-11

Ez az életforma persze nem olcsó mulatság. Becslése szerint tavaly 164 ezer dollárba került neki a Serenity fedélzetén lakni. Ez magában foglalja a kabinját a hetedik szinten, a teljes ellátást; a szokásos és a különleges étkezéseket az italokkal, a szórakoztató programokat, például az esti táncpartnert, előadásokat, koncerteket, koktélpartikat és egyéb programokat – írta az erdekesvilag.hu.

oceanjaro-10

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!