Így nyerj olimpiát Laser hajóosztályban!

Sir Ben Ainslie – aki akkor még nem volt Sir Ben Ainslie – első két olimpiai érmét (ezüst, majd arany) Laserben nyerte. A második után megírta, milyen út vezetett a sikerhez, fellebbentette a fátylat titkairól. Könyvét újra kiadták.

A mostani megjelenés évforduló is egyben: Ainslie épp húsz évvel ezelőtt ért fel először a csúcsra, Sydney-ben. Ennek apropóján a szerző új előszót írt művéhez, amelyben visszatekint a két évtizeddel ezelőtti eseményekre. Persze a könyv jóval több sima nosztalgiánál. „Ugyanaz az ember vagyok, aki húsz éve ott ült a Laserben, a hajó sem sokat változott, ezért bátran ki merem jelenteni, hogy itt és most nem csak a húsz évvel ezelőtt történteket ünnepeljük (újra), ott van benne minden, ami engem a győzelemhez segített annak idején. És hiszem, hogy ma is segíthet egy laseresnek (vagy bármilyen, egyszemélyes hajóban versenyző vitorlázónak) elérni a céljait, dobogóra állni” – írta a kiváló vitorlázó.

Minden idők legsikeresebb vitorlázó olimpikonja (öt érem, ebből négy arany) eddig csak ezt az egy könyvet írta a mikéntekről, ezért aztán – hiába lépett tovább ő és az osztály is – ez az egyetlen hely, ahol az érdeklődők megszerezhetik ezt a tudást. Aki megvásárolja az évfordulós kiadást, hasznos és értékes útmutatót kap, amely segít az élmezőnybe kerülni, majd ott is maradni.

A mű The Laser Campaign Manual cím alatt jelent meg a Fernhurst Books gondozásában, kapható puha fedeles kiadásban és e-könyv formában.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!