Így menekülnek a szupergazdagok a vírus elől

Amikor az többség a járvány miatt másokkal csökkenteni próbálja a kapcsolatait és külföldi utazásairól is lemond, a milliárdosoknak más terveik vannak. Olyan ország állampolgárságának felvételén gondolkodnak, ahol a járvány nem intenzív, vagy esetleg nincs is.

Vannak olyan országok, amelyek lehetővé teszik államuk útlevelének megszerzését az országba való befektetés után. A gazdagoknak ez nemcsak állampolgárságot jelent, hanem az azon megszerzendő hasznot is. Főként, hogy esetenként azt is elvárják az adott embertől, hogy a vagyona egy részét átvigye a kiválasztott országba.

A gazdagok nem 5 vagy 10 évre terveznek előre, hanem 100-ra, ha a vagyonukról és a jólétükről van szó. Az elmúlt kilenc hónapban a legtöbb kérelmet az Egyesült Államok, India, Nigéria és Libanon polgárai adták be ez ügyben, de a lengyelek sincsenek lemaradva.

Januártól júniusig az állampolgárság megszerzésének lehetőségéről másfélszer többen érdeklődtek, mint egy évvel korábban. Azok száma pedig, akik konzultációs igényüket is bejelentették, 2020 első harmadában 2019 utolsó három hónapjához képest 42 százalékkal nőtt. Az új útlevél azonban csak a leggazdagabbaknak megfizethető: az ausztrál program 1–3,5, az új-zélandi 1,9–6,5 millió dollárba kerül – írta a napi.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!