Így könnyű megúszni a koronavírust

A szupergazdagok közül néhányan úgy próbálják elkerülni a megfertőződést, hogy egész szállodákat bérelnek ki, amelyek általában a kevésbé sűrűn lakott területeken találhatók.

A Massachusetts államban lévő Blantyre Country Resort luxus-üdülőhotelben például lehetőség van arra, hogy akár egy egész birtokot kibéreljenek maguknak, napi 38 ezer dollárért.

A Maine állambeli Cape Arundel Innben heti 19 500 dollárért a teljes hotel 14, óceánra néző hálószobáját lehet birtokba venni. Az ár tartalmazza a heti egyszeri takarítást és az összes étkezést. Azért, hogy a személyzet és a vendégek is tökéletes biztonságban érezzék magukat, az összes bejelentkezés megoldható virtuálisan.

A világtól való elvonulásnak azonban veszélyei is vannak, nem véletlenül hívják azokat a gazdagokat, akik elhagyják otthonaikat, és figyelmen kívül hagyják az elszigetelődésre vonatkozó szabályokat, „szuperterjesztőknek”, mivel gyakran fertőzött területekről érkeznek, ezáltal magukkal vihetik a vírust a korábban fertőzésmentes területekre. Többen közülük miután megérkeznek, felforgatják a helyiek életét, többen beszámoltak arról, hogy a területen városokban élelmiszerhiány alakult ki.

Az Atlanti-óceánon, Newport közelében található Nantucket szigete ugyancsak nagyon népszerű a gazdagok körében, akik közül sokan a vártnál hamarabb elfoglalták nyaralójukat. A sziget vezetése a járvány terjedésétől tartva arra kérte őket, hogy ha lehet, ne szállják meg tömegesen a szigetet, mivel ott csak egy kórház működik – írta a novekedes.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!