Így búcsúztatták az utolsó nemzetközi járatot

2020. március 31.
Címkék :

Ahogy oly sok más iparágban, a légi közlekedésben sem vidám a hangulat mostanság a koronavírus hatására bevezetett korlátozások és visszaesés miatt. A Virgin Australia munkatársai mégis feldobták a Brisbane-ből Aucklandba induló gép kigurulását.

Hétfő reggel Ausztráliában is felfüggesztették a légiközlekedést, de a VA153 BNE-AKL még teljesen legálisan indulhatott útjára vasárnap. Viszont akkor már lehetett tudni, hogy egy időre az lesz a társaság utolsó nemzetközi járata. A földi személyzet pedig úgy érezte, hogy ezt az eseményt muszáj emlékezetessé tenni, ezért összehoztak egy mókás búcsúztatót. Érdekesség, hogy a buliba beszállt a reptér (Brisbane Domestic) és az Air New Zealand néhány munkatársa is.

Hello VA family and VA supporters!What can I say? Today our little family at Brisbane International farewelled our last departure for the foreseeable future. VA153 BNE-AKL deserved the full send off! – flash mob anyone? We borrowed a few of our friends from Brisbane Domestic and you'll also notice some awesome team members from Air New Zealand BNEI jumping in on the action. Thanks to Melanie Pregnell my co-choreographer !We will see you all very soon! ❤️✈️#virginfamily #unitedbywings #onecrew

Gepostet von Caitlyn Schuhmacher am Sonntag, 29. März 2020

Előadásukhoz igen stílusosan választottak zenét, az elhangzó szám címe „Don’t stop believing” (hevenyészett fordításban: Ne add fel a reményt). Eredetileg a Journey adta elő, még 1981-ben:

Újbóli népszerűségre pedig 2009-ben tett szert, amikor elhangzott a Sztárok leszünk! (Glee) első évadában:

Majdnem a nemzetközi járatok sorsára jutottak a belföldiek, ott 90%-os csökkentésre volt szükség, 8000 munkatárs került parkolópályára, 125 gép maradt az aszfalton, 1000 főnyi személyzet vált – remélhetőleg csak időlegesen – feleslegessé. Ez még akkor is nagyon sok, ha tudjuk, hogy beleszámít a cég diszkonttársasága, a Tigerair. A légitársaság ezzel együtt 1,4 milliárd ausztrál dolláros hitelért folyamodott a kormányhoz.

Ahogy a VA, úgy a Quantas is felfüggesztette tengerentúli járatait, az utolsó gép (egy Boeing 747) a chilei Santiagóból érkezett Sydney-be. Szakmabeliek szerint a kényszerpihenő egyúttal előrébb hozza a cég öt Jumbójának nyugdíjazását is.

Az új-zélandi Cassy Appleton már a múlt héten elbúcsúzott a számára utolsó szolgálati napon. Nehezen bírta könnyek nélkül, neked sem lesz egyszerű.

Mindeközben a vízen: ott sem jobb a helyzet.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!