Ígéretesen szerepeltek szörföseink Spanyolországban

A spanyolországi Salouban rendezett junior szörfvilágbajnokságon egy komoly magyar csapat vett részt, azzal a céllal, hogy versenyzőink a mezőny első felében végezzenek.

Több ifjú titánnak ez volt az első világversenye, így a célitűzés elég magasra volt rakva. A csapatot Erdélyi István edző és Utassy Loránd szövetségi kapitány vezette. U15-ben a lányoknál Morvai Anna indult és a várakozásoknak megfelelően a középmezőnyben zárt, igaz, többször megközelítette az élmezőnyt is.

Az U15-ös fiúknál Negyeliczky Brúnó és Pálinkás Tamás állt rajthoz, nekik ez volt az első komoly külföldi túrájuk, kicsit meg is voltak szeppenve az elején. Brúnó inkább a kis szelet kedveli, így párszor nagyot kellett küzdenie az elemekkel, de így is elégedett vagyok teljesítményével, igaz van még hová fejlődnie. Pálinkás Tamás napról napra egyre jobb formában versenyzett és maximálisan betartotta az edzői kéréseket, javaslatokat és a pályán is jó döntéseket hozott. Meglepetésre bejutott az aranycsoportba, ahol tovább szárnyalt és jobb eredményeket ért el, mint korábban. A döntőben 24 helyet javítva a 24. helyen zárt, ami parádés teljesítmény. Tamás ezzel az eredményével automatikusan bekerült a korosztályos válogatottba.

Az U17-es osztályban Jancsó Benedek és Morvai Bálint képviselte hazánkat. Beninek igen nagy ugrás volt a hazai környezetből belecsöppenni a világ legjobbjai közé, sajnos a ritmust még nem érezte, de hosszú távon, ha lesz rá alkalma több külföldi versenyen részt venni, biztos, hogy lényegesen jobb eredményekre képes. Bálint kicsit ingadozó formája miatt pont kicsúszott az aranycsoportból, de ez nem hatott rá negatívan és az ezüstcsoportban tudott futamot is nyerni – írta a windsurfing.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!