Ígéretes szereplés a Palamos Trophyn

2019. február 27.
Címkék :

A XXX. Palamos Trophyn 529 versenyző indult. A magyarok közül a spartacusos Borda Levente végzett a legelőkelőbb helyen, a a Balatonfüredi Yacht Clubot pedig heten képviselték.

Négy remekül telt és hasznos edzőnap, valamint egy feltöltődő pihenőnap után vágott neki a csapat a négynapos versenynek, amely az első megmérettetés volt az idén a válogató versenysorozatban. Az első két nap 7-8 csomóról induló, folyamatosan 15-18 csomóig felépülő stabil szélben versenyeztek 3-3 futamot a gyerekek. Az utolsó napon változékony kis szélben az arany csoport 3, a többiek 2 futamot tudtak teljesíteni.


A magyarok közül a legelőkelőbb helyen a Spartacus versenyzője, Borda Levente végzett, aki a 21. lett, Kis-Szölgyémi Soma pedig 66. lett.

A Balatonfüredi Yacht Club vitorlázói közül Demjén Olivér az arany csoportban a 94. lett. Borbás Buda és Lackó Dávid az ezüst csoportban a 151. és a 174. helyen végzett. A lányok, Lackó Sára és Bodnár Hanna a 363. és a 367. helyen zárták a versenyt. Pais-Hank Olivér és Kiss Bulcsú először versenyzett tengeri körülmények között, ők a 434. és a 447. helyen végeztek – olvasható a byc.hu oldalon.

(Fotó: byc.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!