Ígéretes szereplés az Eurocupon

Megkezdődött a 29er hajóosztály 2019-es Eurocup-sorozata. Jól kezdtek a magyarok, a legjobb magyar egység a 10. helyen végzett El Balísban.


A spanyolországi El Balísban az év első Eurocup-versenyén öt magyar egység szállt vízre, közöttük a tavalyi sorozaton a kitűnő 2. helyen végzett Jeney Máté–De Jonghe Arthur kettős. Az első két napon gyenge-közepes szélben 4-4 futamot sikerült megrendezni, az utolsó két nap azonban egyáltalán nem fújt a szél – derül ki Goszleth Marcell beszámolójából. Így nyolc futam alapján hirdettek eredményt, a Jeney Máté–De Jonghe Arthur páros a legjobb magyar egységként a 10. helyen végzett a 79 hajós mezőnyben.

A verseny fő célja az volt, hogy felmérjék, csapatonként kinek miben kell fejlődni a következő időszakban. Goszleth Marcell edző szerint erre ez a két nap verseny épp elegendő volt. A válogatott márciusban folytatja a programot a barcelonai edzőtáborban, ahol két spanyol 29er egység és a legjobb finn páros csatlakoznak hozzájuk.


A további magyar egységek eredményei: 39. Nagy Botond–Buza Boldizsár (Kereked), 44. Ralovich Dávid–Badár Bence (SVE-Kereked), 65. Kis-Szölgyémi Luca–Ugron Hanga (Kereked), 71. Fodor Ákos–Seres Dániel (BYC).

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!