Ifjúsági laseresek veszik birtokba a Balatont

A vitorlázás olimpiai számainak legrangosabb utánpótlásversenyét, a Laser Radial ifi Eurűpa-bajnokságot hozza el a Balatonra április elején a Spartacus VE.


A vitorlázás utánpótlása április elején a sportág kemény oldalát mutatja be Balatonföldváron. Az áprilisban még hűvös tóhoz 28 nemzet 200 vitorlázója érkezik és a mezőny negyede hölgyekből áll. A részt vevő országok között vannak az észak-európai nemzetek, így Norvégia, Svédország, Finnország, Litvánia, Lettország és Észtország képviselői, akiknek nem lesz meglepetés a fagyos körülmények közötti vitorlázás, de nagy számban érkeznek a fiatalok Olaszországból és Spanyolországból is, nekik nem a szokványos edzéskörülmények között zajlik majd a verseny.

A Spartacus Vitorlás Egylet és Balatonföldvár város mindent megtesz a résztvevők lehető legkényelmesebb versenyzéséért. A rendezők 300 főt befogadó melegedősátrat építenek a klubban, a környék szállásadóit bevonták az eseménybe és sok hotel teljes szolgáltatással üzemel a szezon előtt.

A 2018-as idény első és egyben várhatóan legkeményebb versenyén a kiírás szerint 12 futam is lehet, de a döntők előtt legalább négy érvényes futam megtartása szükséges. A versenyrendezők az esetleges extrém hideg időjárásra a helyszínen is reagálhatnak, pl. naponta csak egy futam megrendezésével – de ez jelenleg nincs a tervben. A verseny támogatója a Rooster Sailing technikai öltözet. A cég jóvoltából minden nevező egy profi technikai mellényt kap és a helyszínen működtetett boltjukban is további ruházatokkal és hajózási felszerelésekkel készülnek. A verseny összes helyezettje nagy értékű Rooster Sailing ajándékokat kap.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!