Hullámvasút épül az óceánjárón

A Carnival Cruise Line megépíti a világ első óceánjáróját, amelyen hullámvasút is lesz. A vízre bocsátásra nem kell sokat várni, hisz a tervek szerint 2020-ban már lehet is utazni az új bulihajó fedélzetén.

Ezzel egy új óriáshajó-szériát indítanak útjára, és az első, bemutatkozó hajó tökéletesen alkalmas arra, hogy felhívja magára a figyelmet. Az 5200 utast szállító Carnival Mardi Gras fedélzetén lesz az a bizonyos hullámvasút, amely csaknem 250 méter hosszú pályáján körülbelül 65 km/órával száguldanak majd az utasok. Mindezt a nyílt óceán fölött.

A Bolt elnevezésű hullámvasúton motorokra emlékeztető kocsik száguldanak majd, de egy ponton az is lehetséges lesz, hogy az utasok vegyék a kezükbe az irányítást. A pálya legmagasabb pontján le lehet majd lassítani a kocsit, hogy több idejük legyen megcsodálni a kilátást.


A hajó a floridai Port Canaveralból fog indulni, az utakról januártól lehet többet tudni. Annyit már bejelentettek, hogy a következő Mardi Gras óriáshajót 2020-ban kezdik építeni, és várhatóan 2022-re fejezik be – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!