Horvátországban fokozatosan nyitnak az ACI kikötői

Horvátország bejelentette, hogy a hajótulajdonosok és a hajózással kapcsolatosan munkát végzők, negatív PCR-tesztről szóló igazolás nélkül is beutazhatnak az országba, természetesen az egyéb járványügyi szabályok betartása mellett.

Horvátország kikötőinek jelentős részét az Adriatic Croatia International Club (ACI) üzemelteti, ami a helyi hatóságok intézkedéseivel összhangban május 4-től megnyitotta kikötőit a kedvtelési célú hajóforgalom előtt. A kikötői irodák nyitva vannak és minden szolgáltatás elérhető, de a napidíjakat az ACI mobilapplikáción vagy az ACI Online felületén keresztül kell kifizetni. Fontos változás, hogy a hajó dokumentumait nem kell leadni a recepción. A daruzás és az egyéb kikötői szolgáltatások a megszokott rendben üzemelnek, a járványügyi szabályok maximális betartásával.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az ACI fokozottan ügyel mind dolgozói, mind vendégei biztonságára, és igyekszik fenntartani a szolgáltatások minőségét is, ezért kéri a kikötőkbe látogató hajósokat, hogy legyen körültekintők, türelmesek és folyamatosan tájékozódjanak az aktuális változásokról. Lehetőleg indulás előtt vegyék fel a kapcsolatot a meglátogatni kívánt kikötő recepciójával.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!