Horvátország rekordot döntött

2017. január 2.
Címkék :

Horvátország-közép-dalmácia-PodgoraRekordot döntött tavaly a horvátországi turizmus: 16,3 millió belföldi és külföldi vendég összesen 91,3 millió vendégéjszakát töltött el az országban, 11 millió vendégéjszakával többet, mint 2015-ben.


A legtöbb turista Németországból (2,3 millió) érkezett, őket a szlovénok (1,4 millió), az osztrákok (1,2 millió), az olaszok (1 millió), a lengyelek (765 ezer), a csehek (697 ezer), a britek (601 ezer), a magyarok (498 ezer), a szlovákok (396 ezer) és a hollandok (391 ezer) követték.

maxresdefault
Az utószezonban is nőtt a vendégéjszakák száma. Szeptemberben, októberben, novemberben és decemberben sokkal több turista látogatott az országba, mint májusban. Az utószezonban tavalyhoz képest 20 százalékkal nőtt a turisták száma.

A view of an island beach in Croatia

Mindez annak is köszönhető, hogy sikerült meghosszabbítani a turisztikai szezont 40 szálloda felújításával 800 millió euró értékben, és ugyanennyi terveznek felújítani jövőre is. A legtöbb vendégéjszakát Dubrovnikban töltötték el, utána Rovinj, Porec, Medulin, Umag, Mali Losinj, Crikvenica, Funtani és Zágráb következik a legnépszerűbb turisztikai célállomások listáján – írta a turizmus.com.

Horvátország-dél-dalmácia-Korcula

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!