Horvátország a legjobb úti cél

maxresdefaultA Travel + Leisure utazási magazin online szavazásán, az olvasók véleménye alapján déli szomszédunk magabiztosan vitte el a pálmát.

Az elismerést az az ország vagy város kapta, amelynek fejlődése lenyűgözte az olvasókat. Horvátország a szavazatok huszonnyolc százalékát gyűjtötte be, ezzel tizenhét nevezőt utasított maga mögé.

Horvatorszag-kvarner-öböl-Mošćenička

Ahogy az értékelésben írják: ez a festői, tengerparti ország lett az, amelyet olvasóink a leginkább izgalmas desztinációnak tekintenek. Remek a konyha, ízletesek a boraik, történelmi emlékhelyek egész sorát lehet meglátogatni és ott vannak a fehér homokos strandok a sok kavicsos mellett, vagyis mindenki megtalálja azt, amire vágyik.

Hajóbérlés-Horvátország

Emellett az országnak két olyan nemzeti parkja is van, ahol tavak, barlangok és vízesések között barangolhatunk, ezek közül a Plitvicei-tavak, valamint a Krka Nemzeti Park. A dalmát partvidék talán a leggyönyörűbb egész Európában, az viszont biztos, hogy remek helyszín hajós nyaralásokhoz. Több száz fürdésre alkalmas partszakasz és ezer sziget várja, hogy felfedezzük őket. Bár a komp sok helyre elvisz, azért mégiscsak az az igazi, ha saját vitorlással járjuk be a környéket, és kötünk ki Hvaron, Bračon, Korčulán, Visen vagy Mljeten.

Krk_horvat_desztinacio

A Travel + Leisure szavazásán tizennyolcan kerültek a döntőbe, köztük olyan helyszínek, mint Kanada, Korea, Hawaii, Mallorca és Izland. Az idén második helyre Portugália futott be, míg a harmadik Pittsburgh lett.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!