Homokozójátékból vízi jármű

Fogj egy fröccsöntött műanyag vontatóhajót, szereld bele egy jet ski motorját, és már kész is a vicces kinézetű, ám annál gyorsabb vízi játékszer!

Rusty Van Ranch egy videót látva hívta ki a testvéreit egy barátságos viadalra, hogy melyikük tudja megépíteni a leggyorsabb vízi járművet homokozójátékból. A családtagok már a rajtnál vesztettek, amikor döbbent tekintettel nézték, ahogy emberünk félbevág egy jet skit. A belezés hozadéka egy 1994 Yamaha VXR Waverunner 650 köbcentis, kétütemű motor. Persze itt még messze volt a vége, az ötlettől az első útig majdnem fél év telt el.

Közben olyan nehézségekkel kellett megküzdeni, mint a test formázása, illetve üvegszálas műanyaggal való megerősítése. Az eredmény viszont magáért beszél: ablaktörlős szélvédővel és az előírásoknak megfelelő navigációs fényekkel ellátott vontatóhajó, ami jelen állapotában 23 csomós sebességre képes. Azért „csak” ennyire, mert ilyen tempónál billegni kezd. Az alkotónak azonban meggyőződése, hogy ha trimlapátokat szerel rá, kétszer ilyen gyorsan is lehet majd menni vele.

Az első út:

YouTube video

Tetszett, amit olvastál? Ne maradj le további híreinkről sem, kövess minket a Facebook-on!

(fotók és forrás: boatingmag.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!