Hollywoodi szuperprodukcióban szerepel a vitorlázás

Látványos és fontos szerepet kapott két F50-es katamarán a nyár blockbusterének kikiáltott, Christopher Nolan által rendezett Tenet című filmben.

A John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine és Kenneth Branagh főszereplésével forgatott mozi külső jeleneteit hét helyszínen vették fel, szerte a világban. Köztük volt Southampton, ahol a forgatókönyv szerint késhegyre menő küzdelemnek kellett zajlania a vízen, a SailGP szervezői pedig úgy érezték, meg tudnak felelni a feladatnak.

A 2019-es SailGP Cowes után a japán és az amerikai csapat hajójáról időlegesen eltávolították a szponzorlogókat, majd az egyiket fehérre, a másikat kékre festették. Az egyhetes forgatási munka során az amerikai Rome Kirby és az ausztrál Tom Slingsby, a SailGP első évadának győztese irányította az F50-esek test-test elleni küzdelmét, miközben a rendező egy helikopterről követte az eseményeket.

Tom Slingsby a forgatásról:

YouTube video

Mindez – amennyire lehet – titokban zajlott, de azt lehetett sejteni, hogy a stáb mindent elkövet a legjobb eredmény érdekében. A film azóta már látható a mozikban, mi pedig fokozott izgalommal várhatjuk a SailGP 2021-es szezonját.

A Tenet előzetese (1:19-nél bukkannak fel a katamaránok):

YouTube video

A SailGP 2021-es szezonjának beharangozója:

YouTube video

(forrás: sailgp.com, fotók: reddit.com; sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!