Hölgyek a siófoki hyperjet ellen

A Balatonon ne közlekedjenek nagy sebességre képes vízi járművek! – folytatja a „vízi szörnyek” elleni tiltakozást a Nők a Balatonért Egyesület, mert úgy látják, 2019-ben romlott a helyzet.

A szezonban megjelent ugyanis Siófokon a hyperjet: huszonnégyen férnek el benne, dízelmotor hajtja, 90 kilométeres sebességgel száguld, és elképesztő hangja van. „Extrém sport, 30 perces tömény adrenalin” – dicsérte járművét a siófoki vállalkozó.

A Nők a Balatonért Egyesület közleményt adott ki a „víziszörny” ellen, melyben egyúttal aláírással történő tiltakozásra szólítanak fel. Az egyesület egyúttal azt kéri a törvényalkotóktól, hogy módosítsák a vízi közlekedésről szó törvényt, ebben tegyék egyértelművé, hogy a magyarok által legkedveltebb nyaralóhelyként számontartott Balatonon nem közlekedhetnek nagy sebességre képes járművek. Azt vallják ugyanis, hogy a magyar tenger a strandolóké, a vitorlázóké, valamint az egész évben a szép tájban gyönyörködő, nyugalmat kereső pihenni vágyóké, akiket elüldöznek a nagy hanggal száguldozó motoros vízi járművek.

Akcióban a hyperjet.

„Korábban a jetski használata ellen indítottunk aláírásgyűjtést, akkor húszezren követeltük a vízi közlekedési törvény módosítását. Ám miután Siófokon megjelent a hyperjet is, folytatjuk, illetve újrakezdjük a demonstrációt” – jelezte az egyesület elnöke.

Szauer Rózsa hozzátette: a térség polgármesterei és országgyűlési képviselői is aggályosnak tartják a nagy sebességű elektromos vízi járművek közlekedését a tavon.

fotók: infostart.hu; hyperjet.hu

forrás: veol.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!