Hogyan vágjunk neki a Kékszalagnak? 2. rész – Sportorvos

2018. július 9.
Címkék :

Doctor with tablet

Közeledik az 50. Kékszalag Erste nagydíj. Július 26. még messzinek tűnik, de ha valaki nem szokott versenyre, pláne Kékszalagra járni, akkor jobb, ha rögvest belekezd az ügyintézésbe, felkészülésbe. Sokakat vonz a tókerülő, pláne a jubileumi regatta, ugyanakkor elriaszt a sokféle feltétel. Tanácsainkkal ehhez nyújtunk segítséget.


Minél hamarabb keressünk sportorvost. Ez tényleg fontos, mert nem sok van és ritkán rendelnek, Budapesten talán a Sportkórház a leggyorsabb megoldás, ráadásul itt ingyenes a vizsgálat, míg másutt 5 ezer forint körül van a díja. Vigyázat a Sportkórház az idén elköltözött a XI. kerületi Karolina úton található. Honlapjukon (osei.hu) be lehet jelentkezni vizsgálatra, valamint az ország más pontjain lévő sportorvosi rendelések is megtalálhatók itt. Harmincöt év felett már vérvétel, laborvizsgálat is kell, de ha valaki nem akar emiatt ott várakozni, ilyet a háziorvosával is kiírathat, a kész laboreredményt vigye magával, csak ne legyen 3 hónapnál régebbi.

Fontos, hogy a vizsgálatra vigyünk magunkkal a Hunsail.hu oldalról letölthető sportorvosi nyomtatványt (versenyzőknek menüpont), ezt pecsételje le az orvos. Az engedélyt be kell szkennelnünk vagy lefotóznunk, és feltölteni a Vihar rendszerbe. Ha pedig nem akarunk a folyosón állva egy hosszú kérdőívet kitölteni a falnak támaszkodva, akkor a kötelező sportorvosi vizsgálati kérdőívet is le- és kitölthetjük előre (osei-letölthető dokumentumok).

Későn ébredőknek

Ha valaki a verseny előtti időszakban, a Balaton partján keres sportorvost, akkor Balatonbogláron, Siófokon, Keszthelyen és Balatonfüreden talál ilyen rendelést, de mindenütt előre be kell jelentkezni. Végszükség esetén a legutolsó pillanatban is mehetünk vizsgálatra, a balatonfüredi nevezési napon a verseny előtt estig nyitva szokott lenni a helyi sportorvosi rendelő, de itt lehet, hogy sokat kell várni, úgyhogy kicsit rizikós megoldás. Ráadásul ebben az esetben nem tudjuk véglegesíteni az online nevezésünket, vagy – ha Budapesten lakunk – a fővárosi nevezés lehetőségét kihasználni. Pedig mindkettő nagy könnyebbség. Hogy miért? A Kékszalagra mennénk cikksorozatunkból ez is kiderül.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!