Hódít a virtuális vitorlázás

A Balatonfüredi Yacht Club megtartotta a Virtual Regatta széria második fordulóját. A verseny teljes egészében az online térben zajlott, a hét futamból álló regatta abszolút győztese Beliczay Márton lett.

Különböző pályákon és különböző hajóosztályokban mérhették össze tudásukat a BYC Virtual széria keretében rendezett Virtual Regatta versenyzői. A tizenhárom nevezett hét futamban állhatott rajthoz. Elsőként a J70-es hajóosztályban versenyeztek, majd a 49er következett, szintúgy két futam erejéig. Az utolsó két futamon Laser hajóosztályban versenyeztek, végül az éremfutamban az F50-es katamarán virtuális fedélzetén mérték össze tudásukat.

YouTube video

A versenyzők a nap folyamán virtuálisan kipróbálhatták a tudásukat Aarhusban, Dubajban, Palma de Mallorcán, Koppenhágában, az éremfutamban pedig Kielben.

A BYC Virtual Szériát Beliczay Márton (Bőrtok) nyerte, mindkét futamban rajt-cél győzelmet aratva. A dobogó második fokára Lackó Dávid léphetett, míg a bronzérmes dr. Ferenczy Kristóf lett. A versenysorozat december 13-án folytatódik a virtuális térben – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!