Hihetetlen balesetet szenvedett egy teherhajó

Egy orosz teherhajó nekihajtott a dél-korai Puszan kikötőjén átívelő Gvangan hídnak. Az esetről videó is készült.

A felvételen látható, ahogy a hajó elülső felépítménye a hídnak csapódik, majd eldől, miközben az autósok pánikszerűen lefékeznek a nem mindennapi látvány hatására. A videón úgy látszott, a híd egyes elemei is a hajóra zuhannak, amely hátramenetbe kapcsolva próbált elhajózni. Az incidensnek nem voltak sérültjei, a kétszintes híd alsó része viszont megrongálódott, ezért elővigyázatossági okokból azt lezárták.

https://www.youtube.com/watch?v=sk851jpGOeE

A mintegy hatezer tonnás Seagrand nevű hajó kapitánya a dél-koreai parti őrség szerint erősen ittas állapotban volt. A hatóság 0,86 ezrelékes véralkoholszintet állapított meg nála, a dél-koreai jog szerint ugyanakkor a 0,3 ezrelékes szint felett már ittas vezetésnek számít a hajóvezetés. Azt egyelőre nem tudni, hogy a baleset idején a kapitány a kormányrúdnál állt-e.


Az sem világos, hogy a hajó miért tartott a híd felé, mivel az ellenkező irányba kellett volna haladnia. A hatóságok szerint a teherhajó egy lehorgonyzott kirándulóhajónak is nekiütközött a kikötőben negyven perccel azelőtt, hogy a hídnak hajtott volna.
A Seagrand szerdán érkezett Puszanba, a világ ötödik legforgalmasabb árukikötőjébe, ahol 1495 tonna vascsövet rakodott ki. A hajó 1415 tonna acéltekerccsel indult volna tovább Vlagyivosztokba – írta az index.hu az MTI híre alapján.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!