Hétvégi programkavalkád a Balatonon

Szombaton, július 14-én, ha lesz is némi szél, megtartják a kétszer már elhalasztott 36. Lidl Balaton-átúszást. Emellett ezen a szombaton rendezik a Balaton-átevezést és egy vitorlásversenyt.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti átúszás időpontja tehát július 14. szombat. A korábbi időpontokra leadott előnevezések, orvosi igazolások érvényesek maradtak. Az eseményen 23 fokos, a déli oldalon hullámzó vízre kell számítani. A Lidl Balaton-átúszásról további információkat a www.balaton-atuszas.hu oldalon lehet olvasni.

A Fonyód–Badacsony–Fonyód útvonalon zajló Balaton-átevezésen 10 kilométeres távot kell teljesíteni. Rendező a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. További információ a balatonatevezes.hu, a kajakkenusport.hu oldalon, valamint az esemény Facebook-oldalán található.


Ugyancsak ezen a hétvégén Alsóörs és Balatonfenyves között zajlik a Volvo High Tech Regatta. Az idén második alkalommal rendezik meg a hazai és nemzetközi szinten is csúcstechnológiát képviselő egy- és többtestű hajók versenyét. Július 14–15-én az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club ad otthont a megmérettetésnek, aminek egyik fő célja, hogy a laikus közönség számára is látványos és érthető élményt nyújtson.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!