Hétvégén vízre szállnak a gyerekek is

sajtohoz_foto1A vitorlázópalánták első versenye: hétvégén Laser Pico és RS Feva Flottabajnokság Alsóörsön.

Olimpiai sikereink bizonyítják, hogy jó úton halad a magyar utánpótlás-nevelés a vitorlázásban. Ennek egyik lényeges eleme, hogy biztosítsuk a folyamatos átmenetet a vitorlázást tanuló gyerekek számára a sportággal való ismerkedést szolgáló nyári táborok és a versenyzés között. Ezért is karolta fel a Magyar Vitorlás Szövetség a tipikusan utánpótlás-nevelést szolgáló hajók immár rendszeresen megrendezett nyár végi versenyét, a Laser Pico és RS Feva Flottabajnokságot, amelyre harmadszor kerül sor Alsóörsön.

DSC_5307 small

A versenyt ezúttal is a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület (VGYE) rendezi, amely ezúttal az idén megnyílt Alsóörsi Marinában talált partnert. Első alkalommal került sor a verseny előtt egy közös, ötnapos edzőtáborra, amelyen öt klub is részt vett. A versenyre a rendező VGYE egységei mellett a BYC-ből, a Balatonmáriafürdői Vitorlás Sportiskolából, a Körte SE-től, a Kerekedtől, a TVSK-tól és az Elműtől várnak hajókat, így összesen közel ötven gyerek szállhat vízre az augusztus 20-i hétvégén.

DSC_5234 small

Az esemény a pénteki regisztráció után szombaton közös reggelivel kezdődik, majd 10.00 órától tervezik a gyors, pörgős futamokat. A résztvevők jelentős része néhány vitorlástáboron vett csak részt, és még sohasem vagy csupán néhány alkalommal indult versenyen. Ezért péntek este szabályismereti előadás lesz, valamint vízi bíráskodás szolgálja a problémás esetek gyors eldöntését. Az egyre népszerűbb kétszemélyes hajóosztály, az RS Feva hajói, illetve más RS-típusok is kipróbálhatók szombat–vasárnap az RS Sailing jóvoltából. amely tesztelést szervez a kikötőben. Szombat este Crew Party, illetve Igali Csilla versenyvezető főztje várja az éhes gyerekeket a parton, a díjkiosztóra pedig a vasárnapi futamok után kerül sor. A versenyt Holczhauser András, az MVSZ főtitkára nyitja meg.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!