Hétvégén rajtol a 38. Pünkösdi Regatta

A Túravitorlás Sportklub az idén 38. alkalommal, június 8–10. között rendezi meg hazánk egyik legkedveltebb nagyhajós túraversenyét, a három napon át tartó Pünkösdi Regattát.

Ismét elérkezett a minden évben népes mezőnyt felvonultató Pünkösdi Regatta, amely egyfajta szezonnyitó versenyként immár több mint 40 éve meghatározó esemény a magyar vitorlázók körében. Az eleinte TVSK Kupaként ismert versenyt 1978. július 29–30-án rendezték meg először, nem sokkal később pedig már háromnaposra bővült. Az esemény időpontja évről évre változik, hiszen 2002-től pünkösd ünnepéhez kötődik. Az idén június 8–10. között zajló vitorlásverseny a balatoni rendezvények üde színfoltja, amely ezúttal is Keszthelyen várja a vitorlázás szerelmeseit.

A háromnapos regatta egyik legizgalmasabb része a gyorsasági futam, ahol bizonyára mindenki kíváncsian várja, vajon sikerül-e megdönteni a tavalyi Helly Hansen kupa rekordját. Az első napon megrendezett gyorsasági futamon az előző évben 216 hajó vett részt, közülük 2 óra 43 perces időeredménnyel az MKB Sailing Team végzett az első helyen. Az egytestűek közül a leggyorsabban a Raffica Sailing Team ért célba, ők 3 óra 16 perc alatt teljesítették a légvonalban közel 60 km-es Balatonföldvár–Keszthely útvonalat.

A második nap a versenyzőkre az idén is egy kisebb pályaverseny vár Keszthely–Szigliget–Balatonmáriafürdő–Keszthely között, a harmadik futam során pedig a Keszthely–Fonyód–Ábrahámhegy vonalon vitorláznak majd.

(fotó: Török Brigi)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!