Hétvégén jön az Ezüst szalag

Június 30-án, szombaton 18 órakor rajtol Balatonföldváron a különleges kihívást jelentő Ezüst szalag éjszakai túraverseny mezőnye. A verseny nyomkövetésének technikai partnere a Kwindoo.


Elkészült az Ezüst szalag örökös vándordíj is, amelyet itt mutatnak be először a nyilvánosságnak. A több mint egykilós ezüsttrófeát az a vitorlás őrizheti a következő versenyig, amely a Balatonföldvár–Balatongyörök–Balatonföldvár versenytávot a legrövidebb idő alatt teljesíti. Nevezni a szokásos módon online, illetve a helyszínen is lehet, szombaton 16 óráig.


Minden induló hajó – a verseny éjszakai jellege miatt, elsősorban a biztonság érdekében – köteles használni a Kwindoo okostelefonos nyomkövető applikációt. Ha valaki bármilyen okból nem használja az appot, az eredménylistán szerepel majd, ám a díjazásban nem részesülhet.


A Kwindoo nyomkövetés élvezhetővé, követhetővé teszi a versenyt online felületeken, illetve a Spartacus klubban végig nagy képernyőn figyelhető a küzdelem. Az applikáció további előnye, hogy utólag is visszajátszható a versenyt, mindenki tanulmányozhatja saját és ellenfelei megtett útvonalát, taktikáját.


A verseny rendezői felhívják a figyelmet arra, hogy a szabályszerű világítás hiánya kizáró ok. A befutási limitidő vasárnap 14 óra, díjkiosztó vasárnap 15 órakor a Spartacusban.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!