Hétvégén a Rooster Kupa várja a vitorlázókat

Június 21–23. kerül sor a Rooster BYC Kupa Optimist Ranglistaversenyre Balatonfüreden. A Balatonfüredi Yacht Club által rendezett megmérettetésen minden alkalommal egyre több versenyző vesz részt.

A verseny névadó szponzorai, a Rooster Sailing Ltd. és magyarországi képviselője, a Rooster Hungary by Stay and Sail Kft., így az értékes nyeremények és nevezési ajándékok garantáltak. A Videopress felajánlásával idén is gazdára talál a Fair Sail díj. A legnagyobb küzdő díját az a fiú és lány versenyző kapja, aki a versenyben leghátul végzett úgy, hogy a verseny összes futamát teljesítette és az eredményében nincs betű – beleértve a kiejthető futamokat is.


A Balatonfüredi Yacht Club az idén is komoly figyelmet fordít a környezettudatos versenyzésre. A nevezések során újrahasznosított tollakkal és papírokkal dolgoznak, szelektíven gyűjtik a szemetet, a tisztítószereik kiválasztásánál pedig a vegyszermentes, biológiailag lebomló szereket részesítik előnyben. A verseny területén kihelyezett vízautomaták segítségével a műanyag vizespalackokat újra lehet tölteni, a már fölöslegessé vált üvegeket pedig a szemetesekre szerelt palackprésekkel tudják összenyomni a résztvevők, így minél többet összegyűjthetnek a szelektív hulladékgyűjtőkbe. Lesznek még izgalmas programok a környezetvédelem jegyében, és finom falatok a versenynapok után.


A Rooster BYC Kupára előnevezni a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet, de mindenkit szeretettel várnak a BYC (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő̋ helyszíni versenyirodán is, június 20-án 17 és 20 óra között. A versenyről bővebb információ található ide kattintva, illetve a megmérettetés Facebook-eseményén.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!