Herkules Kikötő, a szuperjacht kikötők nagyapja

Port Hercule kikötővárosa a Földközi-tenger partján, a híres Azúrparton, a Franciaországgal körülvett miniállamban, Monacóban található. A Monte Carlo városrész kikötője Herkulesről kapta a nevét, aki a legenda szerint átutazott itt.

Dicső múltját megőrizve máig a leggazdagabb jachtos helyszínek közé tartozik, hiszen itt hajókázott többek között III. Rainer monacói Herceg és Grace Hercegnő (Grace Kelly) mahagóni Riva hajójukkal, később Daniel Craig tűnt itt fel James Bond szerepében a Casino Royale c. filmben.

Port Hercule azóta is a Földközi-tenger szuperjacht fővárosa. Ezt többnyire idilli környezetének köszönheti Monaco lépcsőzetes hegyeivel körülvéve, melyek elegánsan övezik a várost. Csupán pár lépésre a kikötőtől találhatóak a térség legjobb éttermei, kaszinói és hotelei.

Monaco a világ második legkisebb országa, területe mindössze 1,93 km². Egy átlagos ember egy óra alatt végig tud sétálni az egész városállamon. Monte Carlo ad otthont a Monaco F1 Grand Prix-nek májusban. A hercegségben 1929-ben rendeztek először Forma-1-es autóversenyt, mely 1950 óta minden évben bekerül a programnaptárba. Ez a leglassabb és legrégibb Forma-1-es versenypálya. Hajós szempontból viszont a szeptember a legfontosabb hónap, hiszen akkor rendezik a Monaco Yacht Show-t. Minden évben itt debütál számos szuperjacht és itt gyűlnek össze a szuperhajók a világ minden tájáról.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!