Hatalmas fejlesztések Balatonfüreden

Egyhektáros területen új, bárki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg Balatonfüred. Látvány-csónakkikötő, panorámastég, szabad park közvetlen vízkapcsolattal.

A sok városi fejlesztés között várhatóan ez lesz az egyik legnépszerűbb, hiszen új, nyitott partszakaszt vehetnek majd birtokba az idelátogatók. A vízparti telken parkosítanak, kialakítanak egy negyven férőhelyes látvány-csónakkikötőt, illetve -kölcsönzőt. A szolgáltatás tavasztól őszig lesz elérhető.

A beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra, így a területen speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, hinták, látványszökőkút és egyedi kialakítású panorámastég is helyet kap. A parkban a vízparthoz köthető különböző interaktív elemeket is létesítenek, a tervezők szándéka szerint ezek az új attrakciók nemcsak a gyerekek számára lesznek érdekesek. A nagy zöld felületek mellett a parkba érkezők kiszolgálására építenek egy éttermet és ajándékboltot, illetve az épületben kap helyet a nyilvános illemhely is.

Az ingatlanon építenek egy horgászklubházat, minimális szálláskínálattal, a város keleti és nyugati részén pedig új horgászhelyek kialakításával igyekeznek megfelelni az egyre élénkebb horgászturizmus elvárásainak. A gyógyüdülőhelyek zöld felületi attrakcióinak fejlesztésére kiírt uniós pályázaton 270 millió forintot nyert a város, az önrész hozzáadásával ebből készül el a beruházás.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!