Hasznos applikáció a Kékszalaghoz

A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj hivatalos nyomkövetési partnere a NauBit, amelynek Kékszalag-applikációjával nyomon követhető a hajók pozíciója.


A rendszer két pilléren nyugszik: több mint száz hajón helyeznek el NauBit-jeladókat, amelyek szokásos pozícióértékeknél több információt, a hajó irányát, dőlését és a szélsebességmérő műszerrel összekapcsolva akár szélértékeket is továbbítanak. A másik lehetőség a Kékszalag NauBit-applikáció letöltése a hajón található okostelefonra – ily módon mindenki bekerülhet a rendszerbe, és folyamatosan nyomon követhető a barátok, érdeklődők számára is.

A NauBit használatához először regisztrálni kell az alábbi oldalon: http://www.naubit.hu/index.php. Az applikáció letölthető iOs-re és Androidra is. Az applikáció használói között – akik végig, az egész verseny idején használják – egy laptopot és egy tabletet sorsolnak ki.

A trackerek jeleit az Antenna Hungária IoT hálózatán továbbítják. A 4G-hálózatok túlterheltsége esetén is biztosított a nyomkövetés, és a felhasználóknak sem SIM-kártyára, sem internet-előfizetésre nincs szüksége a szolgáltatás használatához. „A 49. Kékszalag Erste World Nagydíjra 120 hardvereszközt adunk ki. Az eszközök az Antenna Hungária IoT-hálózatán keresztül továbbítják a hajózás során gyűjtött adatokat a NauBit rendszerébe. A NauBit mobilapplikációja is alkalmas nyomkövetésre, az ezzel gyűjtött adatokat a hardvereszközök adataival együtt jelenítjük meg” – mondta el Szabó Zsolt, a NauBit vezetője.

Az idén először a verseny pályajeleit is felszerelik GPS-eszközökkel, amit egy precíziós RTK-rendszerbe beillesztve néhány 10 cm pontossággal meg tudjuk határozni a bóják helyét. A NauBit-alkalmazás navigációjában látszanak a bóják, amely segíti a navigációt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!